Kersen-abrikozenvlaai

IMG_8133

Een heerlijk verfrissende vlaai in de zomermaanden! Gemaakt met vers zomerfruit! Smullen maar!

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 100 gram fijn gemalen pecannoten
  • 100 gram fijn gemalen blanke amandelen ( amandelmeel kan ook)
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram fijn gemalen pompoenpitten
  • twee eieren
  • een flinke eetlepel psyllium
  • twee eetlepels erythritol suiker
  • een eetlepel stevia  sweet Xtra
  • vier eetlepels gesmolten kokosolie

Voor de vulling:

  • vier bananen, gepureerd
  • 100 ml havermelk

Voor de garnering:

  • verse kersen, pitten verwijderen en door midden gesneden
  • verse abrikozen, pitten verwijderd en door midden gesneden

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden en vet een ronde vlaaivorm ( 20 cm) in met kokosolie. Roer alle ingrediënten voor de boden samen in een kom, tot het punt dat het handmatig van de lepel kan worden overgenomen. Kneed even kort door tot alles is opgenomen. Stort de bal uit in de vorm, en druk naar buiten, maak er een mooie bodem met een rand van.

IMG_8134

Roer de melk door de bananenpuree. Stort het mengsel in de vorm, en verdeel. Bak de vlaai in het midden van de oven mooi goudbruin gaar in ongeveer 15-20 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de vlaai kort afkoelen.

IMG_8135

Garneer de vlaai. Druk de abrikozen-helften langs de randen van de vlaai, en garneer de kersen in het midden.

IMG_8136

6 Reacties op “Kersen-abrikozenvlaai

  1. Oohhhh, lieve help! Kan ik hier van afblijven zodat er voor een ander nog wat overblijft?
    Dat gaan we maar eens testen!
    In mijn bekende brownievorm, dan kan ik er makkelijker een aantal veiligstellen, hoop ik

  2. kan ik deze taart een dag van te voren maken of wordt dan de bodem nattig?

    lies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *