Ui- compote

Wat kan simpel toch vreselijk lekker zijn! Terwijl we ons ongezond kopen aan talloze kant en klaar meuk in de supermarkt, kunnen we met hetzelfde gemak thuis de lekkerste dingen in elkaar flansen. En dat daarbij niet veel nodig is, bewijst dit eenvoudige recept! Deze heerlijke compote maak je in nog geen 25 minuten, is heerlijk op de boterham, op toast, crackers, uit het vuistje, of als saus/smaakmaker in warme maaltijden! Ook verrukkelijk over de vlaamse frieten! Probeer het ook eens als dipsaus!

Dit heb je nodig:

zeven biologische rode zoete uien, in stukken gesneden ( andere uien kunnen uiteraard ook)

lekkere kruiden ( ik heb Jonnie Boer*kruiden gebruikt in combinatie met kerrie masala)

Zo maak je het:

Zet de uien samen met drie flinke eetlepels kruiden in ruim water op het vuur en breng onder regelmatig roeren aan de kook. Als alles begint te koken, het vuur lager draaien en met de deksel op de pan onder regelmatig roeren zacht laten garen. Als de uien zacht zijn, de pan van het vuur halen en het water afgieten. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Breng vervolgens op smaak met de kruiden.

IMG_8090

Bewaar de compote in een schone glazen pot en zet na afkoeling in de koelkast.

 

 

* Ik heb ras el hanout en za’tar kruiden gebruikt. Jonnie Boer kruiden kun je vinden in de meeste supermarkten.

 

8 Reacties op “Ui- compote

  1. Wèlke kruiden van Jonnie Boer heb je gebruikt Monique, in combinatie met kerrie masala?

    • ik heb de ras el hanout en de a’tar gebruikt!

    • in vrijwel elke supermarkt! Op zeker de AH en Jumbo.

  2. Ik ken Jonnie Boer niet, kun je andere kruiden noemen die hier bij passen?

  3. Ja welke kruiden van Jonnie heb je gebruikt. Hij heeft er zooooveel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *