Perzik-munt siroop

Een heerlijke verfrissende siroop met een zoete twist! Ideaal voor je dorst te lessen op warme dagen, maar ook de rest van het jaar verrukkelijk!

Dit heb je nodig:

  • een bosje verse takjes munt ( liefst biologisch)
  • zes wilde perziken
  • twee eetlepels erythritol suiker
  • een theelepel stevia  sweet Xtra
  • het sap van een citroen
  • het sap van twee limoenen

Zo maak je het:

Was de munt en dep droog. Knip de takjes met een speciale kruidenschaar of gewone schaar in fijne stukjes. Gooi in een keukenmachine. Was de perziken en snij in helften, verwijder de pitten. Laat de schil zitten. Gooi de stukken bij de munt. Knijp de citroen en limoenen uit boven de kom van de keukenmachine en voeg de suikers toe. Pureer op hoogste stand tot een gladde massa.

 

Drapeer een kaasdoek over een kom. Je kunt ook een hydrofiele luier gebruiken, zorg echter dat deze geen wasmiddelen bevat. Gebruik dus geen gebruikte/gewassen doek. Koop een nieuwe en spoel onder de hete kraan enkele keren uit, knijp goed uit zodat de doek niet te vochtig blijft. Gooi de massa op het doek. Vouw het doek samen en knijp alles goed uit zodat er siroop vrij komt. Blijf net zolang knijpen tot er een aardig laagje siroop in de kom staat.

 

Giet de siroop in een steelpan, en zet op middelhoog vuur. Breng dit onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de siroop kookt, de pan van het vuur halen, en overgieten in een glazen kan/pot. Laat verder afkoelen.

IMG_8139

Vind je het te flauw of te fris? Breng op smaak door er wat kleine beetjes erythritol suiker door te roeren als de siroop nog heet is.  De siroop kun je met koud water steeds aanlengen, door toetjes verwerken, over ijsjes gieten of in een water-jat verwerken voor een frisse gezonde drank!

6 Reacties op “Perzik-munt siroop

  1. Zijn die suikers en stevia persé nodig om te conserveren of kan je die ook weglaten? Of kokosbloesemsuiker gebruiken?

    • kokosbloesemsuiker is net zoals gewone suiker. En ik zou de zoete noten zeker niet weglaten, maar proberen kan altijd. Succes

  2. Hoi Monique,

    Kan je ipv de suikers en de stevia ook steviablaadjes van het plantje gebruiken?

  3. Ik heb de siroop gemaakt en hij is heerlijk! Alleen mijn siroop is rood geworden, die van jouw groen?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *