mister kaneelkoeken
oei! Wat zijn deze verrassend lekker! Het heeft veel weg van de bekende Cannely’s alleen zijn dit uiteraard koeken en geen biscuits. Heerlijke zachte koeken, ideaal voor ieder moment van de dag, zelfs zeer geschikt als onderdeel van een ontbijt!
Voor dit recept heb je kaneelsuiker nodig. Dit maak je zeer eenvoudig: meng een flinke eetlepel ceylon kaneelpoeder met 50 gram greensweet-stevia erythritol suiker. Klaar!
Dit heb je nodig:
- twee kleine bananen of een grote banaan, fijn geprakt
- 200 gram havermout ( droog)
- 150 gram biologische maïsmeel ( ander meel zoals boekweit, lupine, amandel, rijst of kikkererwtenmeel kan ook)
- 225 ml water
- twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
- 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- een eetlepel ceylon kaneelpoeder
- een half theelepeltje vanille bourbon ( optioneel)
- een theelepel speculaaskruiden
Voor de topping:
- vier flinke eetlepels zuivere kokosolie, gesmolten
- kaneelsuiker
Zo maak je het:
Verwarm de ven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de koeken in een kom tot een homogene massa. Maak op de plaat mooie ronde grote platte koeken. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Doop steeds een koek in de kokosolie en bestrooi royaal met de kaneelsuiker. Laat drogen.
klinkt lekker; maar ik heb je hulp nog wel even nodig…
hoeveel koeken haal je uit dit beslag; dan weet ik hoe groot ze moeten zijn.
en graag wil ik weten hoeveel kokosbloesemsuiker ik dan nodig zou hebben (ipv de stevia in dit recept).
dan kan ik binnenkort aan de slag; bedankt alvast!
ik gebruik geen kokosbloesemsuiker ( = gewoon suiker) dus proefop smaak. Hoeveel koeken je eruit haalyt en hoe groot mag je lekker zelf weten! 😉