Aard ” blijtjes’

Deze naam kwam spontaan in mij op, want zeg nu zelf, wordt jij niet blij van zo’n heerlijke meukvrije lekkernij?  Ze zijn niet moeilijk om te maken, en zeker in het verse aardbeien-seizoen extra lekker dankzij de sappig zoete aardbeien! Je kunt allerlei vormpjes gebruiken, maar het leukste zijn de pastei-vormpjes. Die kun je overal kopen. Uiteraard kun je ook bijvoorbeeld vuurvaste kommetjes gebruiken of de muffintray/muffin of cupcake vormpjes.

SAM_0808

Dit heb je nodig:

Voor de bodems:

Voor de topping:

  • 200 gram verse aardbeien + vier/vijf aardbeien heel apart houden
  • 50 gram havermout ( droog)
  • anderhalve eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • enkele druppels greensweet-stevia aardbei
  • vier flinke eetlepels greensweet-stevia Icing poedersuiker
  • anderhalve eetlepel biologische magere cacaopoeder
  • haver of andere plantaardige melkvervanging
  • kokosrasp

SAM_0586

Optioneel: kaneelsuiker, gemaakt van een eetlepel ceylon kaneelpoeder en 50 gram greensweet-stevia erythritol suiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet vier/vijf pasteivormpjes of andere vormpjes in met een klein beetje avocado of kokosolie. Zet deze op een bakplaat. Roer alle ingrediënten voor de bodem in een kom tot een stevige, homogene massa. Druk steeds wat van het deeg in een vormpje en maak in het midden een ronde kuil. Bak de bodems in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten. Laat afkoelen.

SAM_0810

Maal in de keukenmachine de aardbeien, stevia, stevia druppels  en havermout tot een lobbige massa. Vul de vormpjes met de aardbei room.

SAM_0809

Maak een glazuur van de poedersuiker, cacaopoeder en beetjes melk. Doop steeds een aardbei in het glazuur en rol deze daarna door de kokosrasp. Zet de aardbei in de mousse. Laat drogen.

SAM_0807

Lekker met wat kaneelsuiker!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *