Toma-koko’s

SAM_0300

Ik ben graag aan het experimenteren met smaken. Sommige combinaties mislukken volledig, maar er springen er ook een aantal uit. Zoals deze toma-koko’s. De naam komt voort uit de tomaten ( toma) en de kokosrasp ( koko). Tomaat en kokos kunnen het samen prima vinden! Deze zeer bijzondere, lekkere en voedzame zachte cake-koek kun je op ieder moment van de dag nuttigen. Als onderdeel van je ontbijt, lunch en diner, tussendoor, om mee te nemen naar het werk en naar school….kortom, ze kunnen overal en altijd. Ze kosten als extra bonus ook nog eens erg weinig tijd om te maken, en qua ingrediënten kosten ze ook bijna niets! Budget vriendelijk dus!

SAM_0302

Dit heb je nodig:

  • zes roma tomaten waarvan drie in plakjes gesneden
  • een zoete gele ui, in stukken gesneden
  • twee flinke eetlepels kerriepoeder ( masala)
  • 10-12 druppels Greensweet-stevia kokosnoot 
  • een kopje kokosrasp
  • 225 gram havermout ( droog)
  • 165 ml water
  • een theelepel bakingsoda + wat citroensap om te activeren

SAM_0301

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een brownie-vorm of vierkante ovenschaal met bakpapier. Maal alle ingrediënten, behalve de plakjes tomaat en bakingsoda/citroensap in de keukenmachine tot een gladde homogene massa. Voeg de bakingsoda toe en schenk hierop wat citroensap, het begint direct te sissen en te borrelen, dat hoort. Roer door de massa, en stort alles in de vorm, verdeel gelijkmatig. Verdeel de plakjes tomaat over de cake en druk lichtjes in. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen en snij tot slot in vierkante stukken.

SAM_0303

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een reactie op “Toma-koko’s

  1. Staat in de oven, ben heel benieuwd! Het was in ieder geval supersimpel om te maken. Nu even afwachten hoe de smaak is…. gaat morgen mee voor onderweg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *