Vegetarische mini frikandelletjes

SAM_1451

Oh! OOOOOH! Wat zijn deze mini frikandelletjes verrukkelijk! Gemaakt met tempeh. Er zit een ei in verwerkt, wat het minder geschikt maakt voor veganisten. Wil je ze toch veganistisch maken? Vervang het ei dan met de volgende opties: ” ei-vervangers”   De frikandelletjes zijn niet alleen meukvrij, maar ook minder rijk aan transvetten omdat ze in de oven worden gebakken in plaats van in de frituur!

Dit heb je nodig:

( voor ongeveer 10-12 mini frikandelletjes)

  • 300 gram tempeh, in stukjes ( biowinkel, je kunt ook voor rijst tempeh kiezen)
  • een klein uitje, fijn gesneden
  • twee augurken, in stukjes gesneden ( biologische augurken zonder zoetstof kan ook)
  • een vers eitje of ei vervanger ( zie toelichting hierboven)
  • een eetlepel avocado olie of olijfolie
  • een theelepel gemberpoeder
  • een theelepel paprikapoeder
  • een eetlepel kerrie masala
  • een theelepel oregana
  • een theelepel tijm
  • een snufje chillipeper
  • een snufje keltisch zeezout
  • 45 gram biologische aardappelzetmeel
  • een halve theelepel greensweet-stevia Xtra
  • een fikse scheut Aminos kokos soyasaus of tamari

SAM_1450

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een stevige massa. Zet ongeveer een uurtje in de koelkast, dit hoeft niet, maar het maakt het rollen van de frikandelletjes wel wat gemakkelijker. Rol tussen de handen kleine frikandelletjes en leg op de bakplaat. Bak ze in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds erg goed controleren. De aangegeven baktijd is een richtlijn omdat deze sterk per oven kan verschillen. Blijf dus even opletten. Laat afkoelen. ( of niet 😉 )

 

SAM_1453

Lekker met homemade tomatenketchup en gesnipperde ui!

SAM_1454

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *