Zwarte knoflook bloemkoolrijst

SAM_0143

Dat zwarte knoflook  knetterlekker en gezond is heb je kunnen lezen in mijn artikel.  Sinds kort ben ik ermee in mijn keuken gaan experimenteren. En de resultaten zijn tot nu toe verbluffend! Ik heb bijvoorbeeld nog nooit zulk lekkere bloemkoolrijst geproefd als deze met zwarte knoflook!

SAM_0139

Om dit recept te maken, moet je eerst zwarte knoflookpasta maken. Lees hier hoe je dit in nog geen 5 minuten doet.  Deze pasta kun je als basis gebruiken voor talloze gerechten.  Dit recept is geschikt voor twee/drie personen.

Dit heb je nodig:

  • een grote, liefst biologische bloemkool, bladeren verwijderen, in roosjes gesneden
  • een flinke eetlepel zwarte knoflook pasta

SAM_0142

Zo maak je het:

Doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en maal kort fijn. Ga niet los met malen, het moet loskorrelig blijven en geen puree 😉  Voeg de pasta toe en maal zeer kort met korte tikken ( pulse) door. Laat een heel klein beetje avocado olie of kokosolie in een ( liefst gietijzeren) koekenpan smelten en bak de rijst om en om gaar.

SAM_0141

De bloemkoolrijst smaakt verrukkelijk met talloze gestoomde groenten of heerlijk met vers spinazie blad en de heerlijke bietenburger! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *