Zwarte knoflook pasta

Nog niet zo heel lang geleden heb ik kennis gemaakt met zwarte knoflook. Klik hier, om alles over zwarte knoflook te lezen. Sinds mijn zeer prettige kennismaking ben ik stiekempjes een beetje verslaafd geraakt aan die heerlijke zachte zoete teentjes. Ik ben ook gestart met experimenteren. Veel mensen ( net als ik in het begin, overigens) weten niet zo goed wat ze nu precies kunnen met zwarte knoflook, apart van zo uit het vuistje oppeuzelen. Ik ben eens wat gaan stoeien in mijn keukentje en ontdekte dat je enorm veel kanten op kunt met zwarte knoflook in de meukvrije keuken!

SAM_0112

Ik bedacht o.a deze pasta. Dit is een super-basis om curry’a mee op smaak te brengen, maar ook kun je deze pasta als smaakmaker verwerken in al je gerechten. De pasta kun je zelfs gebruiken ter vervanging voor suiker! Dankzij de zoete smaak geeft het cakes, taart enz een heerlijke zoete twist. De pasta kun je prima op kamertemperatuur in een goed afgesloten glazen potje bewaren. Je hoeft het dus niet allemaal in één keer op te gebruiken.

Dit heb je nodig:

  • 5-8 tenen zwarte knoflook
  • 20-25 ml water

SAM_0139

Zo maak je het:

Maal alles in een blender ( liefst HS blender) tot een kleverige maar smeuïge massa. Doe over in een schoon, glazen, goed afsluitbare pot. Bewaren op kamertemperatuur ( circa 17 graden) op een koele donkere plek.

SAM_0137

2 Reacties op “Zwarte knoflook pasta

  1. Hallo, ik leerde dit kennen in der tijd aan een toprestaurant die het gebruikje op hapjes. Heb het dan geproefd en her was idd zeer lekker en speciaal.
    Echter nergens kan ik het vinden in onze streek west vlaanderen.
    Mag ik jullie vragen waar jullie dit kopen?

    Gerookte look gebruik ik wel heel vaak, maar dan om zuiver te eten. Als jullie een receptje wullen laat gerust weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *