Kasha crunchy’s

Soms kan het meest simpele juist het aller lekkerste zijn. Neem nu deze kasha crunchy’s. Ze zijn gemaakt van kasha. Kasha is niets meer of minder dan geroosterde boekweitkorrels. Je kunt ze kopen in de biowinkel, en zijn lekker goedkoop. Omdat ze zeer nootachtig smaken, worden ze vaak gebruikt ter vervanging voor noten ( denk aan mensen met een noten-allergie)  Ze zijn heerlijk krokant. En geven deze crunchy’s hun ” krokantje” !!!!  Het allerleukste: ze zijn gemaakt van DRIE ingrediënten: kasha, banaan en ceylon kaneel!

SAM_0155

Kun je kasha niet vinden in de biowinkel? Dan biedt internet ook soelaas. Het merk ” de Nieuwe band” verkoopt erg veel aan webwinkels. Kun je het nu ECHT niet vinden, kun je zelf boekweitkorrels roosteren. Dit doe je even kort in een gietijzeren koekenpan.

Dit heb je nodig:

  • twee grote bananen
  • twee eetlepels ceylon kaneelpoeder
  • 175 gram kasha

SAM_0152

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pureer de bananen met de kaneel fijn. Roer de kasha erdoor. Schep steeds kleine bergjes op de bakplaat. Bak de crunchy’s in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat ze goed afkoelen.

SAM_0151

Een reactie op “Kasha crunchy’s

  1. Jammer dat ik het nu pas lees: morgen en maandag en dinsdag is de biowinkel hier dicht….Klinkt zó lekker, dat ik meteen zou willen beginnen met bakken!!! Kan het ook met gewone kaneel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *