Airfryer linzen taartje ( vegan)

Ik kan het blijven zeggen: ik vind de airfryer een uitvinding. Het is snel, handig, en gezond. Ik gebruik mijn MontAna ( 100% teflonvrije) airfryer bijna dagelijks. Een vers eitje koken en / of bakken, even wat homemade brood op-toasten, maar ook tal van lekkernijen die super-snel klaar zijn. Deze heerlijke linzen taart is daar een goed voorbeeld van. Het heeft een heerlijke, smeuïge textuur en een mix van hartig en zoet. Omdat linzen van nature ook licht zoetig zijn krijgt deze taart een zeer bijzondere smaak.

Linzen zijn knettergezond. KLIK HIER om alles over linzen te lezen. Dat ze ook enorm veelzijdig zijn, bewijst deze taart. Heerlijk als lunch, of als ontbijt, of als onderdeel van een warme maaltijd of gewoon lekker tussendoor!

Dit heb je nodig:

  • 750 gram gekookte linzen, uitgelekt *
  • een grote banaan, in stukken
  • 300 gram havermout
  • 200 gram kokosmeel
  • een eetlepel paprikapoeder
  • een eetlepel komijnpoeder
  • een theelepel kerriep[oeder
  • een flinke snuf Keltisch zeezout

( *elke soort linzen is mogelijk. In dit recept zijn groene linzen gebruikt.)

Om te garneren:

  • een handje gojibessen, geweekt en uitgelekt
  • een handje rozijnen, geweekt en uitgelekt
  • een handje moerbeien, geweekt en uitgelekt
  • 10 hazelnoten, ongebrand
  • stukjes gedroogde mango

( je kunt uiteraard voor ieder ander gewenste garnering kiezen. )

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine en laat dit goed fijn vermaken tot een stevig ” deeg”. Gebruik een kleine, ronde bakvorm, bekleed deze met bakpapier. Stort de massa in de vorm en stamp goed aan. Bestrooi de taart met de garnering en druk in het deeg. Vouw nu de uiteinden van het bakpapier over de garnering, zodat het taartje als ware is ingepakt. Haal het taartje uit de vorm, en zet ondersteboven ( dus met de garnering-kant op de bodem) in de baklift,

Zet de temperatuur op 180 •C, en de tijd op 25 minuten. Blijf om de 10 minuten steeds even controleren. Als de taart aan de buitenkant goed stevig en gebakken aanvoelt is de taart klaar, Omdat je de garnering ondersteboven hebt gebakken zal deze niet verbranden. Laat de taart goed afkoelen, zo wordt hij op zijn stevigst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *