Appel yummies

Zo eenvoudig kan lekker bakken nu zijn! Dit recept is ook bijzonder leuk om samen met de kids te maken! Verschillende koekjes met dezelfde heerlijke smaken. En het mooie is: ze kosten nog geen 1,50 ! Met maar vier zeer goedkope ingrediënten kun je al deze zalige traktaties maken, dus zijn er ook geen ” smoesjes” meer om deze gewoon niet voortaan lekker zelf te gaan bakken! 😉

Dit heb je nodig:

  • twee grote appels ( ras maakt niets uit) gewassen en in de schil, in rechte plakken gesneden ( verwijder pitten en het steeltje)
  • 250 gram havermout ( droog)
  • ceylon kaneelpoeder
  • 200 ml water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek met een koekjesuitsteker ( welke vorm maakt niets uit, ik koos voor een bloemetjes-vorm) steeds uit een plak een stuk appel. Bewaar de overgebleven ringen van de plakken. Doe alle appels in een kom en bestrooi rijkelijk met de kaneel. Hussel alles voorzichtig door elkaar, zodat de ringen niet breken.

sam_7926

yummie met enkel de appelbloem op de koek.

Maal de havermout, water en een eetlepel kaneel in de keukenmachine tot een fijne massa. Draai er ronde ballen van ( als het nog wat kleeft, bevochtig je handen dan steeds even met wat water, dan gaat het makkelijker)  en druk deze plat op de bakplaat. Druk in enkele de appelbloemen, en leg de ringen op de plaat. Vul deze met wat deeg en druk hierop ook een appelbloem. Bestrooi eventueel voor extra smaak nog wat kaneel over de yummies.

sam_7925

yummie met appelring en appelbloem erop, gevuld met wat deeg.

Bak de yummies in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

sam_7924

 

Een reactie op “Appel yummies

  1. Zoo lekker zo simpel

    En. Meuk vrij en nog laag in cal. Slechts 310 geeft mijn Fat secret app aan :).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *