Banaan fluffer
Deze banbaan fluffer is een echte kameleon. Je kunt hem namelijk op ieder moment van de dag eten, bij iedere hoofdmaaltijd. Als ontbijt geeft de fluffer je goede uitgebalanceerde energie en kinderen zullen er dol op zijn!!!!!! Je maakt hem in nog geen 30 minuten. Goed te bewaren zodat je op ieder gewenst moment ervan kunt smullen!
Voor de topping heb ik yakonsiroop gebruikt. Alles over yakonsiroop kun je hier lezen. Je kunt ook homemade jam gebruiken.
Dit heb je nodig:
- 2 grote bananen, fijn geprakt/gepureerd
- 40 gram bruine teffmeel ( of amandelmeel)
- twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
- 100 gram havermout
- 100 ml havermelk of andere plantaardige melk
Voor de topping”
- een banaan, in plakjes gesneden
- yakonsiroop of homemade jam
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor 185 graden. Bekleed een ronde platte vorm ( 18-20 cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar. Stort de massa in de vorm en verdeel gelijkmatig, druk aan. Bak de fluffer in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren.
Besmeer de fluffer met de siroop of jam en beleg met de plakjes banaan.
Net dit recept gemaakt. Had even iets nodig om mijn bananen te verwerken.
Heerlijk! Lekker een toetje bij de koffie 🙂
Dankjewel weer Monique
Groetjes