Banketbakkersroom-broodjes

Ja, je leest het echt goed….Banketbakkersroom-broodjes! Je kunt ze echt 100% meukvrij maken! Probeer het maar snel zelf uit! Waarschuwing: ze zijn verslavend lekker!

Dit heb je nodig:

Voor de broodjes:

  • 100 gram hazelnootmeel ( gemalen hazelnoten)
  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • 100 gram havermout ( droog)
  • drie eiwitten ( de eiwitten van de gesplitste drie eieren, zie verderop recept)
  • een halve banaan
  • twee eetlepels fiberfin of psyllium
  • een theelepel stevia sweet Xtra
  • 15 gram wijnsteenbakpoeder
  • 125 ml haver of andere melkvervanging

Voor de banketbakkersroom:

  • drie eidooiers ( de eiwitten kun je door het broodjesbeslag verwerken, zie hierboven)
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra + een eetlepel erythritol
  • een theelepel vanille bourbon ( of merg uit een vanillepeul)
  • 400 ml haver of andere melkvervanging + 50 ml extra
  • 150 gram boekweitmeel

Om te garneren:

stevia Icing poedersuiker 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de broodjes in de keukenmachine tot een stevige deegbal. Blijft de massa te loskorrelig, voeg er dan wat extra melk aan toe, maar let op dat je alles niet te nat maakt. Draai balletjes uit het deeg en druk deze licht plat op de bakplaat. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds erg goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_7388

Maak intussen de room:

  1. Maak een papje van de 50 ml melk, stevia en erythritol, boekweitmeel en eidooiers.
  2. Doe de vanille bij de melk in een steelpan, en breng aan de kook.
  3. Zodra de melk kookt, de pan van het vuur halen en bij het papje roeren. Giet alles weer terug in de pan, en zet opnieuw op middelhoog vuur, blijf nu goed roeren met een garde tot de gewenste dikte is bereikt. Haal de pan direct van het vuur en blijf een minuut erg goed doorroeren. Dek direct af met een stukje plastic huishoudfolie en laat afkoelen.

SAM_7389

Snij de afgekoelde broodjes open. Vul een spuitzak met de room, en spuit iedere onderste deel van de broodjes vol met de room, druk de bovenste helft er voorzichtig op. Bestrooi met de poedersuiker.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *