Bieten boemeltjes ( vegan)

Ik hou van bietjes. Ik eet ze dagelijks, rauw. Dan zijn de aardse smaken op zijn best, en de suikers minimaal. Bietjes zijn niet echt favoriet bij veel mensen. ” you love them, or you hate them” . Er is geen middenweg. Je moet van die echte aardse smaak houden, of niet 😉

SAM_7130

Ik eet mijn rauwe bieten alleen biologisch, liefst direct uit de moestuin. Dan zijn ze werkelijk op hun allerbest. Bieten zijn niet een klein beetje gezond, ze zijn ontzettend gezond. Lees alles over bieten, door hier te klikken.  Bieten worden voor consumptie het meest gekookt. Hierdoor worden ze zachter en malser, de aardse smaak vervaagt en ze worden wat rijker aan natuurlijke suikers, wat de biet zoeter doet smaken. Ideaal om mee te bakken dus! Deze bieten-boemeltjes zijn niet alleen lekker en gezond, ze zijn in nog geen half uurtje klaar. Daarnaast zijn ze zeer budgetvriendelijk omdat ze maar vier ingrediënten bevatten en de meesten relatief goedkoop zijn om in te kopen. Probeer ze snel, deze zeer bijzondere koekjes!

Dit heb je nodig:

  • twee grote gekookte bieten ( circa 225 gram) + een halve biet in kleine stukjes gesneden
  • 200 gram havermout ( droog, biologisch)
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal in de keukenmachine de bieten ( niet de stukjes) stevia en havermout tot een stevige massa. Blijft de massa erg loskorrelig en droog, voeg er dan nog wat water aan toe, maar maak het niet te nat.

SAM_7235

Draai er gelijke ronde koeken van en leg de helft op de bakplaat. Verdeel de stukjes biet over de koekjes, druk ze licht in het deeg. Druk een ander koekje erop, en bestrooi tot slot met de kaneelpoeder. Bak de koekjes in het midden van de oven gaart in ongeveer 12-15 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_7236

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *