Wortel pizza

Wat een bijzondere pizza! De bodem is namelijk gemaakt van wortels! De belegging maakt de pizza tot één verrukkelijke traktatie! Ideaal als lunch, of hartige snack tussendoor!

SAM_7211

Dit heb je nodig:

Voor de bodem

  • 800 gram wortels, schoon geschrapt en in stukken
  • 150 gram biologische tapiocameel
  • twee eieren
  • twee eetlepels biologische TeriYaki saus of sojasaus

Voor de vulling:

  • een kleine ui, in ringen gesneden
  • 100 gram tomatenpuree
  • drie/vier flinke eetlepels lekkere kruiden naar keuze ( ik heb kerrie masala, ras el hanout en mexicaanse kruiden gebruikt)
  • een groene paprika, in stukjes gesneden
  • plakjes geitenkaas ( 1-2 plakjes)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Gebruik liefst een ronde pizzavorm, je kunt ook een gewone bakplaat gebruiken voor een plaat-pizza te maken. Bekleed de vorm met bakpapier.

SAM_7213

Pureer alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een zeer gladde en fijne massa. Stort op de vorm en smeer dit uit tot een ronde plak. Maak een rand, door met de lepel het buitenste deel van de plak wat naar binnen te duwen, boetseer er een mooie rand van. Beleg de pizza met de tomatenpuree in het midden, de stukjes paprika, de kruiden, de ui-ringen en tot slot de geitenkaas Ik heb de plakjes kaas vers van een stuk afgeschaafd, gebruik je plakjes, verbrokkel deze dan over de pizza.

SAM_7216

Bak de pizza in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussentijds controleren. De bodem moet aardig hard aanvoelen. Laat de pizza afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *