Bieten-kaneelbroodjes

Je houdt ervan of niet, de aardse smaak van rode biet. Hou je ervan, dan kun je er eindeloos mee variëren. Bieten laten zich perfect combineren met andere smaken. Deze verrukkelijke zoete broodjes zijn gecombineerd met echte ceylon kaneelpoeder. Je kunt de broodjes op ieder moment van de dag eten, ze zijn zeer voedzaam. Je kunt ze ook invriezen, en ongeveer 4/5 dagen bewaren.

IMG_2035

Dit heb je nodig:

  • 500 gram gekookte biologische bieten, met sap
  • een banaan, gepureerd
  • een peer, gewassen en in de schil, gepureerd
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • 425 gram havermoutmeel
  • warm water
  • twee eetlepels ceylon kaneelpoeder

Voor de garnering:

IMG_2037

Zo maak je het;

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de bieten in stukjes. Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en voeg hieraan steeds beetjes water toe tot er een goed opschepbare massa ontstaat. Schep grote bergjes op de bakplaat. Bestrooi de broodjes met kaneelpoeder en erythritol suiker. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_2036

 

 

 

Een reactie op “Bieten-kaneelbroodjes

  1. Deze heb ik dus ook al gemaakt en het was heerlijk, hoor!
    Heb er zelf een desertlepel gemalen kokos aan toegevoegd + 1 eetl. GreenSweet-Sweet gebruikt + 4 druppen Green Sweet Bananen.
    Resultaat: goed!
    Toch zou het wel fijn zijn als je voortaan in je recepten zou willen aangeven welk programma je gebruikt met je ‘knapperd? Dank zij jou, heb ik nu ook zo’n ‘good-looking’, maar het blijft toch prettig als je hier de nodige duidelijkheid bij zou willen geven. Dat leert het snelst voor amateurtjes die van goede wil zijn… Alvast zeer bedankt, Monique!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *