Bloemkool in tomatensaus

We kennen allemaal denk ik wel het bekende gerecht witte-bonen-in-tomatensaus. Ik ben er dol op. Ik eet het dan ook regelmatig, maar denk niet, dat ik dit uit potjes en / of blikken haal. Dit is namelijk helemaal niet zo gezond. Er zijn veel suikers , zout en conserveermiddelen aan toegevoegd. Ik heb daarom al jaren mijn eigen lekkere receptje, die je zeer eenvoudig en snel kunt maken. KLIK HIER om naar het recept te gaan.

Het leuke van zelf maken is dat je het voor veel meer andere doeleinden kunt gebruiken. De heerlijke tomatensaus kun je ook over talloze andere peulvruchten en groenten schenken. Mensen die moeite hebben om veel groenten te eten, of het maar matig tot helemaal niet lusten. kunnen uit deze tomatensaus veel profijt halen, omdat de saus alles heel veel smaak en pit geeft. Zelfs de grootste groente-haters krijgen met deze saus alles door hun keel.

De saus is veelzijdig, overal over te gebruiken en in basis aan te passen aan jouw smaak. Je kunt bijvoorbeeld andere kruiden gebruiken, of er een gesnipperd uitje doorheen mengen. Pers ook eens een teentje verse rauwe knoflook uit in de saus, verrukkelijk! Ik vind de saus erg lekker over bloemkool. Dit is in mijn kring heel erg populair, en ik vond het daarom de hoogste tijd worden om mijn simpele recept te delen.  De saus is goed voor een volle pot. Je kunt de saus ongeveer 3/4 dagen in de koelkast bewaren.

Zo maak je de saus:

Doe in een pan:

  • 200 gram tomatenpuree
  • 250 ml water
  • een theelepel stevia sweet Xtra
  • een snufje Keltisch zeezout
  • een snufje zwarte peper
  • twee eetlepels MO’S FINEST SMOKEY SPICE MIX
  • een eetlepel kerriepoeder

Breng dit al roerend aan de kook. Meng ondertussen in een kommetje anderhalve eetlepel arrowroot met wat water tot een papje. Als de massa in de pan begint te borrelen, het papje in één keer toevoegen en roeren, tot de gewenste dikte is bereikt. Proef eventueel, om de smaak te controleren. Vind het het nog wat te flauw, voeg dan nog wat kruiden toe. Dat is alles!

De bloemkool kun je het beste in roosjes snijden, en de roosjes boven de pan uit elkaar trekken zodat het kleine stukjes worden. Kook de stukjes ongeveer 5-8 minuten met de deksel op de pan, en giet ze af.

Ik eet dit graag met gekookte Quinoa of haver, en een veganistisch stukje vleesvervanger die ik uiteraard ook zelf maak. Ook over vlees / kip / patat is deze saus verrukkelijk!

 

 

 

3 Reacties op “Bloemkool in tomatensaus

  1. Als je geen arrowroot hebt, is er een vervanger? Wat bloem ofzo? Of kan het ook zonder?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *