Review MORSO kookpot

Onlangs werd Nederland weer opgeschrikt door een bericht over de pannen-actie van Albert Heyn. De pannen konden bij elkaar worden “ gespaard” ( met fikse bijbetalingen, dus sparen?) met zegels. De pannen zagen er mooi uit, en het werd dan ook een regelrechte hit. De pannen werden massaal gespaard en zegelkaarten vol werden verhandeld via Marktplaats en Facebook. Ik was aanvankelijk ook gecharmeerd van de gietijzeren pan. Ik ben bezeten op kookgerei wat maar enigszins van gietijzer is vervaardigd, en deze pan leek mij een leuke aanvulling op mijn gietijzer-collectie. Tot het moment dat ik de pan in de winkel op display kon bewonderen. De rare glanzende binnencoating deed mij direct vermoeden dat hier teflon is gebruikt. Ik heb direct bedankt voor de actie. Uiteraard kon ik mij niet sterk maken, maar voor mij was de pan direct een misser. Bij twijfel doe ik namelijk niets. Onlangs kwam er een verhaal naar buiten over een dame die haar bij elkaar gespaarde en betaalde koekenpan in gebruik nam en daarbij last kreeg van haar ogen. Niet veel later lagen haar vogels ook op de vloer van hun kooitjes….Duidelijk: een teflon vergiftiging.  Lees verder

Waarom maken Nederlanders niets meer zelf?

Wist je, dat we ergens ver onderaan bengelen op de lijst van het zelf maken van ons voedsel? Heel veel buitenlandse keukens maken vrijwel alles zelf, vaak nog op traditionele wijze, met zoveel mogelijk voedingsmiddelen uit de natuur. Ik woon in Rotterdam, een multi-culti stad. Ik kom daardoor in aanrakingen met verschillende culturen en hun keukens. Dit is voor mij enorm fascinerend en geeft mij een zee aan inspiratie. Telkens weer vraag ik mij af, waarom wij Nederlanders zo ver zijn afgedreven van onze eigen keukens. Hoe komt het toch, dat we alles uit pakjes en zakjes halen? En zeer weinig tot geen tijd meer doorbrengen in onze zeer luxe keukens? Want dat is het grappige van dit hele verhaal: we bezitten WEL de meest luxe en geavanceerde keukens ter wereld.  Lees verder

Zo maak je KROKANTE patat in de airfryer!

Airfryers staan vooral bekend om gezondere patat mee te kunnen bakken. Dat lijkt echter lang niet zo eenvoudig. Veel gehoorde klachten zijn dat de patat er niet krokant uitkomt. Ook het weglaten/toevoegen van olie helpt niets. Met deze simpele tips lukt het je om voortaan gezonde, olie-vrije, maar ook KROKANTE patatten te fryen!  Lees verder

10 redenen om meer groente te eten!

Als ik iemand vertel, dat ik iedere dag minstens een kilo verse groente eet, krijg ik standaard verbaasde en vreemde blikken. Het is voor mij geen enkel probleem om aan meer dan een kilo vers gestoomde of kort gekookte groenten per dag te komen. Ik vind het namelijk het lekkerste wat er is. De echte, pure smaken van groente, dit met elkaar gecombineerd in puree’s of door salades, quiches, uit het vuistje…..ik vind het de hemel op aarde. Daar kan geen moorkop of tom pouce tegenop wat mij persoonlijk betreft. Geef mij maar een heerlijke gestoomde kobucha pompoen in zijn schil gelaten, of een paar heerlijke stukken gestoomde zoete aardappelen.  Lees verder

Sushi maken…helemaal niet moeilijk!

Ik ben onlangs op avontuur gegaan in de Japanse keuken. Daarin valt nog erg veel te ontdekken. De Japanse keuken is behalve erg veelzijdig ook gezond, meestal rauw en er worden bijzondere ingrediënten gebruikt. Meest bekend is de sushi. Dit is in Nederland ook ongekend populair geworden de afgelopen drie jaar. Er zijn erg veel sushi-bars en restaurants, en we zien sushi ook steeds meer op de Hollandse keukentafel verschijnen tijdens het diner.  Lees verder