Boekweit biscuits

Heerlijk krokant en knapperig, deze zeer simpel te maken boekweit biscuits! En knettergezond!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram boekweitmeel
  • een flinke eetlepel biologische maïzena,of arrowroot, of kuzu ( aardappelzetmeel kan ook)
  • een eetlepel stevia  sweet Xtra
  • een eetlepel erythritol suiker
  • anderhalve eetlepel psyllium
  • een groot ei
  • heet water
  • twee eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur

Om te garneren:

kasha boekweit korrels

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Voeg alle ingrediënten behalve het water in een kom en roer samen tot een korrelige massa. Voeg steeds kleine beetjes heet water toe tot er een kneedbare deegbal ontstaat. Kneed de bal goed door. Stort de deegbal op de bakplaat en druk plat. Leg een stukje plastic huishoudfolie over het deeg en rol deze met een deegroller zo dun mogelijk uit. Hoe dunner de plak, hoe krokanter de koekjes worden. Trek voorzichtig het stukje folie van de plak. Steek met een koekjes uitsteker mooie ronde koekjes uit de plak, verwijder de restjes. Maak daar ” rest-koekjes” van die je mee kan bakken . Bestrooi de koekjes royaal met de kasha korrels, en druk deze licht in de koekjes. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, controleer tussentijds. Laat goed afkoelen.

IMG_6511

TIP:

Lukt het niet met de folie? Draai dan kleine balletjes uit het deeg en druk deze zo plat mogelijk op de bakplaat.

IMG_6512

 

2 Reacties op “Boekweit biscuits

  1. Nice!!! Gebruik je rauwe boekweitkorrels of geroosterde? Als ik mn boekweit rooster, zien ze er nl wat ronder uit 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *