Boerenkool chips uit de fryer

Boerenkool chips maken in de airfryer heeft een andere bereidingsmethode nodig dan in de oven. Omdat de hete lucht direct wordt gecirculeerd in de fryer, worden lichte ingrediënten, zoals boerenkoolblad en andere ( blad) groente  de lucht in gevlogen waardoor alles in de rondte gaat vliegen en zelfs in het verwarmingselement vast kan gaan zitten. Op de volgende manier lukt het je wel om groenten tot knapperige chips te fryen! Bovendien hoeft er geen olie gebruikt te worden ( al kan het wel) waardoor de chips echt knettergezond blijven en ideaal als slanke lekkernij. Meer dan water en wat lekkere kruiden heb je namelijk niet nodig!

SAM_9697

Bekleed je baklift met bakpapier. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je hier.   Door het bakpapier wordt de onderste luchtstroming tegengehouden wat voorkomt dat de stukjes omhoog gaan waaien.

Dit heb je nodig:

 • een flinke kom vol boerenkool blad.
 • 25 ml water
 • twee eetlepels Monique’s meukvrije 07 alleskunner of andere lekkere kruiden naar keuze

Zo maak je het:

Doe alles in een kom en zorg dat de boerenkool goed is bevochtigd. Doe alles ( inclusief water) in de baklift. Zet de temperatuur op 160 graden en laat de fryer 2 minuten draaien. Haal de bak uit de fryer en haal de knapperige chips eruit, herhaal steeds deze stap, dus: iedere keer 2 minuten laten draaien en de knapperige chips eruit halen. Uiteindelijk hou je een plasje water over in de baklift. Het water voorkomt directe verbranding, waardoor de chips goudbruin verkleuren. Door steeds om de twee minuten een laagje te verwijderen worden de chips gelijkmatig gaar en knapperig.

SAM_9700

3 Reacties op “Boerenkool chips uit de fryer

 1. Ik heb deze gisteren ook gemaakt. Lukte perfect, volgens jouw omschrijving!
  Dank je wel voor het delen van dit recept!

 2. Goedemorgen, ik snap het niet. Misschien ben ik zo dom 🙈. Maar u schrijft: Alle boerenkoolchips erin incl het water. Na 2 min er weer uit en dan weer alles erin? En na 2 min weer een laagje eruit????? Misschien kan iemand mij dit nog uitleggen?
  Moet bijv NIET alle boerenkoolchips erin, maar moet alleen de bodem van het mandje bedekt zijn?
  Mvg,
  Alexandra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *