Carrot brownies ( vegan)

Zeer gemakkelijk om te maken, 100% meukvrij, en ook nog eens geschikt voor veganisten!
Dit heb je nodig:
- 325 gram havermout ( droog
- een grote biologische winterpeen, schoon geschrapt en in stukken gesneden
- 50-75 ml water
- 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- 10-12 druppels Greensweet-stevia ( ik heb de chocoladesmaak gebruikt maar je kunt ieder gewenste smaak kiezen!)
- twee bananen, fijn geprakt
- 25 gram biologische magere cacaopoeder ( bijvoorbeeld TerraSana, biowinkel) of rauwe cacaopoeder
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een vierkante brownievorm of andere vierkante ovenschaal in met avocado olie of zuivere kokosolie. Bekleed met bakpapier. Maal de winterpeen samen met een beetje water in de keukenmachine ( of liefst de HS blender voor beter resultaat) tot een zeer fijne massa/puree. Roer de rest van de ingrediënten door de puree. Stort de massa in de vorm en verdeel gelijkmatig.
Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Snij in mooie vierkante blokken.