Chocolade cakejes ( vegan)

Deze heerlijke chocolade cakejes zijn zo simpel om te maken, dat je er bijna om kunt lachen! Ze bevatten ontzettend weinig ingrediënten, maar hebben de absolute WOUW! factor! Ze zijn bovendien knettergezond, veganistisch, koemelk en glutenvrij, en vrij van geraffineerde suiker en additieven.

IMG_2509

Voor de chocoladelaag heb je zuivere kokosolie nodig. Mijn nummer één kokosolie is de koud geperste zuivere kokosolie van ROYAL GREEN. Deze is goed verkrijgbaar, o.a bij www.puurenfit.nl en diverse biowinkels. Gebruik liefst deze kokosolie, deze variant is zuiver en bevat daarom alle gezonde voedingsstoffen in kokosolie aanwezig.

Voor de cakejes heb ik speciale malletjes gebruikt. Je kunt ieder gewenste vorm gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld ook een cupcake-tray gebruiken. Vet deze wel licht in met kokosolie. Siliconen malletjes hoef je niet in te vetten.

Dit heb je nodig:

  • 400 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • twee flinke eetlepels Greensweet-stevia sweet Xtra
  • warm water

Voor de chocoladelaag:

  • 100 ml zuivere kokosolie, gesmolten
  • een eetlepel Greensweet-stevia sweet Xtra
  • vier eetlepels biologische magere cacaopoeder

IMG_2507

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Roer alle ingrediënten voor de cakejes in een kom stevig door elkaar, voeg beetjes water toe tot de massa smeuïg wordt. Schep de vormpjes vol met het deeg/beslag en druk goed aan. Bak in het midden van de oven de cakejes gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.

IMG_2511

Roer de cacao en stevia door de gesmolten kokosolie en dompel steeds een cakeje in het mengsel. Laat drogen. Bestrooi eventueel nog met wat kokosrasp voor een extra leuk tintje aan de cakejes.

IMG_2510

Je kunt aan het cakebeslag van alles toevoegen. Bijvoorbeeld krenten en rozijnen, ceylon kaneel, of vers fruit als bessen of stukjes banaan. Laat je fantasie gaan!

IMG_2508

 

 

 

3 Reacties op “Chocolade cakejes ( vegan)

  1. Hallo Monique,
    Kan er i.p.v. stevia, banaan of gedroogd fruit gebruikt worden in dit recept. En welke hoeveelheid zou jij dan aanbevelen?
    Groet,
    Truus

  2. Helaas was dit bij mij een mislukking …
    Cakejes waren net kauwgomballen, het was één plakkerige massa

    Jammer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *