Chocolade-havermouttaart ( vegan)

Deze taart is supersnel gemaakt. Het bevat gezonde ingrediënten en de ingrediënten zijn budgetvriendelijk. Voor een extra lekkere bite, heb ik een extra topping gebruikt van yakonsiroop. Dit hoeft uiteraard niet, als je je taart budgetvriendelijk wilt houden. Je kunt dan in plaats van yakonsiroop homemade aardbeienjam gebruiken, en daarover de kasha korrels en havermout strooien.

SAM_7453

Kasha korrels zijn geroosterde boekweitkorrels. Ze zijn verkrijgbaar in de biowinkel, zeer goedkoop.

Dit heb je nodig:

Voor de taart:

  • 500 gram havermout ( droog)
  • 350 ml water
  • 15 gram bakpoeder
  • een theelepel stevia intense  of een eetlepel stevia sweet Xtra

Voor de verdere afwerking:

  • twee flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder

Voor de topping:

  • twee bananen

Voor de garnering:

  • kasha boekweitkorrels
  • havermout ( droog)
  • yakonsiroop of homemade aardbeienjam

 

SAM_7622

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een ronde vorm ( 24 cm) met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine tot een fijne massa. Verdeel de massa over drie kommen. Stort één deel in de vorm en verdeel. Maal in de keukenmachine één deel samen met de cacaopoeder en een heel klein beetje extra water door elkaar. Stort op de eerste laag in de vorm en verdeel.

SAM_7619

Pureer de bananen met het laatste deel van het beslag in de keukenmachine en schenk deze over de tweede laag in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_7620

Smeer een zeer dun laagje yakonsiroop of aardbeienjam over de taart. Bestrooi tot slot met wat kasha korrels en havermout.

SAM_7623

 

 

 

4 Reacties op “Chocolade-havermouttaart ( vegan)

  1. Oooh lekker. Was al op zoek naar een koemelkvrije en eivrije en gezonde taart voor de 1e verjaardag van mijn zoontje 🙂 dit recept lijkt mij uitstekend!

  2. Kan de banaan vervangen worden. Blijkt dat ik soort van allergisch ben voor banaan…terwijl ik hem wel lekker vindt. Maar direct na banaan krijg ik braakneigingen.
    Hoor graag van je.

    • ja hoor, vervang het met twee eieren! Laat je weten hoe het is geworden?

  3. Goeiemorgen Monique, vanmorgen in alle vroegte deze taart gemaakt.
    Ik heb amandelmelk gebruikt ipv water, het werd niet echt beslag maar een zéér plakkerige substantie.
    Was ook best nog veel werk met die drie delen ???? om dat netjes in de vorm te krijgen.
    Het eindresultaat is een stevige taart die van binnen nog ietsjes plakkerig is.
    Vind het lekker maar meer als een stevig ontbijt ????.
    Niet als een lekker stukje taart voor bij de koffie☕️; het “vult” nogal….????
    Greetzzz Carlinda De Backer ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *