Chocolade poefjes

Onlangs lanceerde ik samen met www.greensweet-stevia.nl  een geleisuiker op basis van zuivere stevia .  Deze geleisuiker is niet alleen perfect voor jam, sauzen, vla en pudding maar is ook geweldig goed inzetbaar in tal van baksels. Het kan in mindere mate gluten, eieren, en suiker tegelijk vervangen, afhankelijk van het baksel. Ik ben flink gaan experimenteren en daaruit kwamen verrassende resultaten, waaronder deze chocolade poefjes. Dit wordt gemaakt met soezendeeg, maar dan nét even anders. Hierdoor krijg je zeer luchtige en smeuïge lekkernij!

SAM_0941

De chocoladelaag maak je zeer eenvoudig zelf. Ga naar het recept en lees hoe eenvoudig dit is!   Je kunt uiteraard ook 99% pure chocolade gebruiken. Laat dit au bain marie smelten en doop de poefjes er rijkelijk in.

SAM_0939

Dit heb je nodig:

Voor de poefjes:

  • 40 gram zuivere kokosolie
  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • 10 gram Greensweet-stevia geleisuiker
  • 100 ml water
  • 100 ml havermelk of andere melkvervanging
  • drie verse eitjes
  • een halve theelepel vanille bourbon

Voor de topping:

homemade pure chocolade  of 99% biologische pure chocolade ( ongeveer 40 gram)

SAM_0940

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg een spuitzak klaar ( liefst wegwerp, waar je het puntje van af kunt knippen) Verwarm de melk, water, en kokosolie in een pan, tot alle kokosolie volledig is gesmolten. Voeg de geleisuiker, vanille en meel in één keer toe en blijf op half hoog vuur roeren tot er vanzelf een deegbal ontstaat die loslaat van de bodem. Haal de pan van het vuur. Klop met de mixer één voor één de eieren erdoor. Vul de spuitzak. Spuit bergjes op de bakplaat. Bak de soezen in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_0942

Maak de chocolade volgens het recept  of gebruik de pure chocoladereep ( zie toelichting hierboven) Doop de poefjes in de chocolade en laat drogen

SAM_0944

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *