Chocolade vlokken ( vegan)

Wie houdt er niet van….chocolade vlokken! Als kind wilde ik een periode lang niets anders op mijn boterham. Een dikke laag roomboter en een laag chocolade vlokken van het merk Choba…..De duurdere merken vond ik niet lekker. Natuurlijk weten we dat vlokken eigenlijk suiker-vlokken zijn waaraan cacaopoeder aan is toegevoegd….Er goed voor onze gezondheid en ons gebit zijn ze niet. Ik bedacht jaren geleden al een heerlijk meukvrij recept om zelf chocolade vlokken te maken die wel gezond zijn. Deze recepten kun je vinden in mijn basiskookboek en in mijn “ Food-morning!” ontbijt boek.

IMG_1201

Er is een heel gemakkelijke manier om de lekkerste vlokken te maken. Je kunt deze vlokken gebruiken op brood, crackers, rijstwafels, toast, maar ook in toetjes, als garnering op taart, cake en gebak, of lekker over ijs. Of gewoon uit het vuistje! 😉  De vlokken zijn gemaakt van zuivere kokosolie. Het bevat dus wel aardig wat vetten, en daarop moet worden gelet. Eet niet meer dan een portie per dag. Het is dus geen vrij-brief om hier ongelimiteerd van te eten . HELAAS!

Gebruik ZUIVERE kokosolie. Laat je niet verleiden om ontgeurde kokosolie, of afval kokosoliên te gebruiken, want dan kun je nog beter gewone chocolade vlokken eten. In mijn onderzoek naar kokosolie kwam ik maar enkele echt zuivere merken tegen, het merk ROYAL GREEN is één van deze zuivere varianten:

ROYAL GREEN

Royal green is een merk wat vrij goed verkrijgbaar is. Kijk in bio en gezondheidswinkels en in vele webwinkels. Bijvoorbeeld via deze BESTELPAGINA. 

IMG_1200

Laat 200 gram kokosolie smelten tot vloeibare olie. Voeg drie eetlepels biologische magere cacaopoeder toe en 10-12 druppels greensweet-stevia chocolade. Roer dit goed door elkaar. Laat alles weer terug hard stollen. Als alles hard is geworden, met een lepel krullen en stukjes schrapen. Bewaar de vlokken op een koele plaats.

3 Reacties op “Chocolade vlokken ( vegan)

  1. Het recept uitgeprobeerd, maar ergens gaat het niet goed. De cacao en kokosolie ontmengen en er ontstaat op de chocolade een korst kokosolie. Die kan ik er voorzichtig afschrapen, maar het is toch de bedoeling dat alles gemengd blijft?

  2. de massa blijft bij mij heel smeiig, en wanneer ik het in de koelkast zet keihard 🙂
    Wat zou ik moeten doen om ‘schilfers’ chocolade te krijgen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *