Citroentjes ( vegan)
Deze koeken vind ik zelfs, als ” geen echte citroen-fan” erg lekker! Dankzij de citroenrasp bovenop het koekje krijgt dit koekje een bijzondere smaaknoot. Hoe je deze citroenrasp in een handomdraai maakt, lees je in dit artikel . Snel klaar en een plaatje om op een feestelijke tafel te zetten!
Dit heb je nodig:
- twee kiwi’s
- een citroen, geschild en pitten verwijderd
- een peer, gewassen en in de schil gelaten, in stukken
- twee appels, gewassen en in de schil gelaten, in stukken
- een banaan
- 5-8 druppels stevia ( ik heb de karamelsmaak gebruikt)
- 250 gram volkoren boekweitmeel
- een eetlepel wijnsteenbakpoeder
Voor de garnering:
- citroenrasp ( zie recept)
- stevia poedersuiker of SukrinMelis poedersuiker
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Pureer alles voor de koekjes in de keukenmachine tot een gladde massa. Schep bergjes op de bakplaat en maak er mooie ronde koeken van. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen..
Besmeer iedere koek royaal met citroenrasp en bestrooi met poedersuiker.