De pannen actie van PLUS: hoe goed zijn de GREEN RAY pannen ???

Als een supermarkt-keten weer eens met een één of andere spaar-actie komt, stroomt mijn mailbox vol. Vragen struikelen over elkaar heen , mensen willen graag weten of het te sparen item / items wel zo goed en meukvrij zijn. In de meeste gevallen gaat het om spaar-acties waarbij je met zegels o.i.d pannen , messen/ bestek, keuken-tools of beddengoed kunt sparen. De consument lijkt ervan te smullen, en gaan hun koopgedrag erop aanpassen om zo meer zegels /sneller bij elkaar te hebben zodat ze met een klein bedrag aan bijbetaling een pan of mes of dekbedovertrek kunnen aanschaffen, Deze acties zijn dus voor de supermarkt-ketens enorm lucratief en winstgevend.

In Juli 2022 komt supermarkt keten PLUS met een spaaractie op duurzame pannen van het merk GREEN RAY. Je kunt met behulp van zegels die je bij besteding van €10 euro per zegel ontvangt, een kaart vol sparen, je hebt maar 10 zegels per kaart nodig om een item aan te schaffen met bijbetaling tot 80% korting.
Je kunt sparen voor drie koekenpannen in verschillende maten, een steelpan, twee kookpannen in verschillende maten en drie glazen deksels in verschillende maten, passend op de pannen. De pannen komen van het merk GREEN RAY.
Ik begon bij de website zelf van dit merk. Opvallend is dat deze website is gemaakt door een Nederlands digitaal reclamebureau. Dit bracht mij meteen terug naar de eerdere spaar-acties van die andere grote supermarkt keten AH. En dat ook zij dit trucje eerder hebben uitgevoerd, al is het uiteraard geen trucje. Wat we hier zien is dat diverse partijen “ involved” zijn om deze spaar actie exclusief te laten gelden voor een supermarkt keten. Je kunt deze pannen , tot zover mijn zoektocht reikt, nergens anders vinden dan nu alleen via deze PLUS spaaractie. Op internet kon ik niets vinden aan verkooppunten. Wel kreeg ik met mijn zoekopdrachten erg veel hits naar vele TVS pannen, wat niet vreemd is, omdat GREEN RAY een partnerschap heeft met TVS.
Via via kwam ik terecht bij een bekende tussenpartij, namelijk BRAND LOYALTY, een bedrijf wat is gevestigd in S’Hertogenbosch en eerder dit jaar ook de BORETTI MESSEN SPAARACTIE bij de AH verzorgde. We zien dit zelfde nu terug komen bij PLUS.
Mijn vermoeden is dat de “ officiële “ website van GREEN RAY speciaal in het leven is geroepen om deze pannen actie te ondersteunen. Het is dan ook ontwikkeld door een Nederlands bedrijf. Ook buitenlandse websites gaven geen enkel resultaat wat betreft het merk zelf.
Op deze website lees je veel achtergrond informatie over deze GREEN RAY pannen. Omdat de website nog maar pas in de lucht zit, is er ogenschijnlijk nog geen veld voor F.A.Q, daar kunnen we nu enkel een Latijnse spreuk lezen.
Het merk GREEN RAY levert niet alleen pannen, het merk zelf valt onder Brand Loyalty en staat voor een duurzaam, klimaatneutraal en milieuvriendelijk merk. Wat betreft de pannen van de PLUS staat dit voor het volgende :
– CO2 neutrale productie
– circulaire productie
– duurzaamheid
– zo kort mogelijk gehouden keten voor productie
– milieuvriendelijke / recyclebare verpakkingen
Zo is er een samenwerking met het Amsterdamse ECOCHAIN, een software-bedrijf wat er o.a voor heeft gezorgd dat de pannen minstens 60% lager zijn in de karton-footprint. De pannen worden gemaakt in Italië. De pannen hebben een PFTE coating, en bevat GEEN SVHC, GENX, BPA en NMP. De body van de pannen zijn gemaakt uit gerecyclede materialen inclusief handgrepen en stelen. De pannen zijn ook vrij van verfstoffen.

PFTE

PFTE dus. Dit valt onder de PFAS. En heet voluit POLYTETRAFLOUROETHYLEEN. Het gaat om een fluorpolymeer dat erg vaak wordt toegepast in pannen. PFTE is goedgekeurd als voedselcontactmateriaal door het EFSA ( Europese agentschap voor voedselveiligheid ) Pannen met een PFTE laag zijn veilig tot 350*C. Bij een temperatuur hoger dan 350*C begint PFTE uit elkaar te vallen en kunnen er lagere hoeveelheden fluorwaterdamp-stoffen ( PFOA )  vrijkomen die vooral schadelijk zijn voor vogels. Mensen kunnen irritaties ervaren en griepverschijnselen krijgen.
Raakt een pan met een PFTE laag beschadigd, bijvoorbeeld door een scherp voorwerp, kunnen er stukjes PFTE loskomen en in het eten terechtkomen. Ook zal voedsel in een beschadigde pan sneller aanbranden waardoor er meer risico’s zijn op PAK’S.
De stof PFTE is op zichzelf niet schadelijk, het gevaar schuilt vooral in de verhitting. Zolang je verstandig omgaat met je pannen is het niet schadelijk.
De GREEN RAY pannen zijn wat dat betreft niet anders.
PFAS, en dus ook PFTE, blijft hoe dan ook erg lastig voor het milieu. Recentelijk meldden analyses dat de overheden de gezondheidsrisico’s van  PFAS bagataliseren, maar in werkelijkheid zijn de omstandigheden vele malen ernstiger. Er zijn vele ( wat mij betreft terechte ) zorgen, KLIK HIER om daar wat meer over te lezen.

GOEDE PANNEN OF NIET ?

De hamvraag blijft : zijn het goede pannen ? Als we naar de opbouw kijken, zijn ze zeker niet verkeerd t.o.v andere pannen. Maar de coating is en blijft gemaakt van PFTE, hoe rooskleurig de fabrikant het ook wil brengen. Ik vind het persoonlijk een grote misser, om een PFTE coating in een pan te lageren terwijl er met de rest zoveel rekening wordt gehouden met mens / dier en milieu. Omdat deze pannen PFTE coatings dragen, zou ik de pannen nooit in huis halen. Ik wil niet bijdragen aan de grote olievlek wat PFAS heet en die zich inmiddels overal om ons heen verspreidt. Het opruimen van PFAS over de gehele wereld zal zeker voorlopig een onrealistisch project zijn, maar als we alleen maar BIJ GAAN DRAGEN aan de verspreiding dan is het einde helemaal zoek. Als we nu geen keuze hadden was het een ander verhaal, maar er zijn meer dan genoeg alternatieven voor PFAS pannen, zoals de GREEN PAN. En nee…deze pannen werken niet zo gladjes als een PFTE laag, maar zijn daardoor niet minder goed in gebruik. Ik kies persoonlijk liever voor wat minder luxe bakken en koken dan voor pannen met PFAS.
Hoe goed ze van kwaliteit zijn, dat kan ik niet oordelen. Ik koop eigenlijk zo-goed-als-nooit bij supermarkt PLUS omdat ik deze supermarkt erg duur vind. Sparen voor zegels zou mij alleen lukken als ik voor de deur ga staan bedelen om zegels ( dat gebeurt echt ! ) maar ook wil ik deze pannen niet in huis halen om de reden die ik hierboven al aangaf. De kwaliteit blijft voor mij dan ook gissen. Maar heb jij ervaringen, laat ze dan gerust hieronder achter!

70 Reacties op “De pannen actie van PLUS: hoe goed zijn de GREEN RAY pannen ???

 1. Met de pannen heb ik geen ervaring. Maar mijn reactie gaat over plus, ik doe mijn boodschappen, bij de boer, heb een abonnement bij een groentepluktuin, en bij de natuurwinkel als ik naar een supermarkt ga dan is dat PLus!
  Om de reden dat ik daar al ruim 25 jaar dezelfde medewerkers zie lopen, natuurlijk komt er jonge aanwas bij maar de oudjes worden na drie jaar subsidie er niet uit geknikkerd. Dat is de reden dat mijn keuze op de dure Plus valt

  • Deze pannen zijn bij bol.com. €119 voor 3 kookpannen en een steel pan.
   De prijs bij de plus klopt voor geen meter

   • Raar.. artikkel geeft ak aan dat deze pannen nergens anders verkrijgbaar zijn… dus ook niet op BOL.
    Of bedoel je de vergelijkbare TVS pannen?
    Als ik dan even tel wat ik bij PLUS moet bij betalen kom ik (incl. deksels) nog steeds een stuk onder de door door je genoemde prijs uit.

   • De GreenPan pannen van Bol.com zijn niet hetzelfde als de Green Ray pannen van de Plus!!

   • Dat zijn waarschijnlijk de gewone Greenpan pannen geweest want ik had deze in mijn zoekopdrachten naar reviews etc ook gevonden en de pannen zijn anders van kleur

   • Mensen laten zich graag belazeren🤷‍♀️
    Veel te goedgelovig..
    En maar extra boodschappen halen voor de zegels en dat is nu ook precies het doel van de supermarkt 🤪

  • Misschien maak ik een denkfout. In de folder staat dat de pannen van 100% gerecycled aluminium zijn gemaakt. Dit is geen magnetisch materiaal en dus niet geschikt voor inductie koken, wat de folder echter wel aangeeft. Mijn dochter heeft de pannen geprobeerd op haar inductieplaat, werkte niet. Zij heeft de pannen terug gebracht en netjes haar geld terug gekregen. Er waren meerdere soortgelijke klachten beaamde personeel van de plus. Ligt het nu aan het hoge aluminium gehalte oven is er een andere reden?

   • Beste Henry,
    Je maakt geen denkfout! 100 % aluminium pannen werken niet op een inductieplaat.
    Wij hadden ook enkel pannen via de Plus aangeschaft en deze werkten ook niet of zo nu en dan. Door middel van een magneet heb ik de onderkant gecontroleerd. Een groot gedeelte is werkelijk magnetisch. Echter het hart is niet magnetisch. Precies het rondje dat je in de onderkant ziet zitten. (diameter ongeveer 3,5 cm) Ik vermoed dat dit stukje niet-magnetisch de stoorzender is. De pan is dus niet 100 % aluminium. Er is een bepaalde hoeveelheid ijzer aan de onderkant toegevoegd om de pan magnetisch te maken, zodat deze geschikt is voor een inductieplaat.
    Heb contact gezocht met Plus; men vertelde dat ik de pannen kon ruilen. Had ik gedaan, maar dat veranderde de pan natuurlijk niet. Ook mag ik mijn geld terugvragen. Heb ik nog niet gedaan. Ik denk dat Plus een kat in de zak heeft gekocht…..

    • Heb vandaag ook de pannen (3 stuks) teruggebracht bij Plus en mijn geld teruggekregen. (men had al meerdere pannen teruggekregen……)
     Daarna een pan bij Blokker gekocht. Dit betrof een wokpan van 28 cm.
     Van te voren de bodem gecontroleerd met een magneetje. Deze was geheel magnetisch. Bovendien een actie met 40 % korting (type: Blokker excellent)
     Pan reageerde goed op het inductiefornuis.
     Voorlopige conclusie: als je een pan koopt voor een inductiefornuis controleer met een magneet of de GEHELE bodem magnetisch is!

   • Inderdaad, de pannen zijn ongeschikt voor inductie.
    Uitgeprobeerd met een normale steel pan en de green raypan van Plus.
    In de normale steelpan kookte het water snel, het water in de green ray steelpan was toen pas
    45 graden.

   • Ik had hetzelfde , terwijl er wel en magneet aan blijft zitten dan zou je toch verwachten dat ze geschikt zijn voor inductie.

    Zelfs op de pan van 24 cm staat Induction .

    Een goedkoop pannetje van de Action geschikt voor inductie werkt beter

   • Ik heb deze pannen en inductiefornuis. Ik vind ze echt heel goed! Ze geleiden heel goed de warmte en het fornuis maakt geen geluid, dat betekent dat ze goed geleiden. Ik was net op zoek of ze ergen te koop zijn. verwarmen boven de 350C ga ik niet doen.

 2. Pannen met stukjes eruit zijn sowieso niet meer goed. Dus pas op met scherpe voorwerpen in je pan en vooral in de vaatwasser! Maar dat geldt voor iedere pan. Ik ben het meestal met je eens Monique, maar met deze pannen voorzie ik geen problemen. Hoger dan 350 graden? Dat lijkt me ook geen punt, als je er gewoon mee kookt.

 3. De ervaringen met de PLUS zijn nogal verschillend. Dat komt doordat PLUS een franchise concept is. Dus iedere PLUS winkel word gerund door een zelfstandig ondernemer. En de ene ondernemer is beter dan de andere. In Delft ken ik drie PLUS winkels. Twee daarvan zijn goede winkels. Het assortiment is op orde. Het personeel heeft plezier in het werk en is vriendelijk. Verse producten zijn goed en anders zit er altijd een sticker op met 50% korting (beter dan die zuinige 35% van ah). Maar ik woonde een tijd in de buurt van de derde PLUS winkel. Ik weet niet hoe hij nu is, maar destijds werd hij slecht gemanaged. Personeel had duidelijk geen plezier in het werk en was niet klantvriendelijk. De verse producten waren vaak over de datum. Ik kende iemand die ook in de buurt woonde en die het de MIN noemde.
  Naar mijn mening is de PLUS niet duur. Door huismerk en C-merken te kiezen ben je goedkoper uit dan bijv. de AH. Lidl is wel iets goedkoper.
  En tenslotte: PLUS heeft veel biologische producten.

 4. Wij zelf hebben al jaren pannen van Green Pan met een keramische coating, geschikt tot 450 gr C. Na jaren zien die er nog steeds als nieuw uit. Keramische coating is glas hard en daar breken zeker geen stukjes uit. De prijzen van de Green Pan liggen op het internet zeker lager dan Green Ray.

  • Inderdaad, en dat zonder zegels. En pan met deksel bij de plus moet je die zelf erbij kopen.
   Conclusie kijk bij bol.com of andere aanbieders Ben je veel voordeliger uit.

   • het is wèl handig dat je 1 of méér van je stalen deksels door glazen doorkijk-deksels kunt vervangen of extra deksels kunt kopen. 🥘 nverder geloof ik al gelijk de zgnde originele prijs niet, het verschil is véél te groot! 😉 bedankt voor al jullie hulpzame reviews!

 5. Ellenlang artikel terwijl wat wij als consument willen weten is : ga ik voor deze pannen of niet ?
  Niet dus !.

  • at is an jou. Mijn tekst vind ik niet ellen lang, ik kom met feiten die nodig zijn om mijn verhaal goed uit de doeken te kunnen doen. Ik kan en ga niet voor jou, en voor ieder ander die dit leest, de beslissing maken of je wel of niet deze pannen bij elkaar gaat sparen. Succes.

   • Jouw verhaal is niet te lang, laat dat duidelijk zijn, maar staat bol van de informatie! ik heb er alles uit kunnen halen wat ik nodig had. Door de complete uitleg werden al mijn vragen beantwoord. Dank je wel 👍

   • Zeker niet te lang! Ik was blij met het artikel. Vond het helder en het is fijn dat er mensen de moeite nemen om dit uit te zoeken en de geïnteresseerden de kans te geven info op te doen.

  • Grappig, ik lees dit artikel juist omdat ik graag wil weten waarom iemand er iets van vindt, en ik ben juist blij dat iemand de moeite heeft genomen om dit uit te zoeken! Een beetje achtergrond maakt het voor mij juist makkelijker om te beslissen. Ik ga toch weer voor de Green Pan

 6. Zoals ik al eerder vermelde deze pannen sets gewoon tekort bij bol.com.
  Voor ongeveer €100 met deksel
  Je wordt weer besodemieterd door de plus,
  Om zoveel mogelijk daar te kopen

  • Dat zijn hele andere pannen van een ander merk
   Deze pannen kun je niet kopen bij bol.com
   Ik heb ze allemaal bij elkaar gespaard en t zijn super pannen

   • Ook op inductie?
    Krijg over half jaar pas nieuwe keuken
    Straks werken ze niet en kan ik ze niet meer terug doen…

    • Ook ik heb vooraf de pannenset bij elkaar gespaard en heb pas sinds dit weekend een inductiekookplaat. Helaas blijken de pannen niet te werken op inductie en kwam ik op dit forum terecht. Ik ga proberen de pannen in te leveren.

    • Ik heb net inductie ,maar de koekenpannen vd de Plus spaaractie werken niet allemaal goed erop . Ik had 2 kleine en 1 grote koekenpan de grote werkt redelijk . de kleinere niet ,en staan op de juiste pit van de inductieplaat .Op Keramisch werken ze perfect .

   • Ook ik vind het geweldige pannen geschikt voor inductie. Behalve de wok die is niet geschikt de rest allemaal wel.

  • Hoe jij die ziet op Bol terwijl die ze finaal niet heeft, is erg vreemd.
   Wat op Bol staat is GreenPan, niet Green Ray.

 7. Greet, werk jij bij bol.com ofzo…..je komt 3x met dezelfde reactie😏

  Goed artikel weer Monique, ik heb afgelopen week bij Green pan 2 koekepannen gekocht. Nav jou artikel hierover, worden morgen geleverd🤗

 8. Vraag. Is het verantwoord deze pannen te gebruiken in een open keuken waar ik valkparkieten in de woonkamer heb? Ik heb al mijn team pannen al weggedaan. Mocht dit niet gaan dan gaat de pan gelijk terug groet Wanda

 9. Dank je wel, Monique voor jou uitleg over de coating die wordt gebruikt in deze pannen.
  Dat maakt de keuze om wel of niet voor deze pannen te kiezen, kopen en/of sparen een heel stuk makkelijker.

 10. Ik heb dus een Green Ray pan gekocht met de spaaractie van de Plus.
  Ik heb hem nog maar één keer gebruikt op mijn nieuwe inductie kookplaat en was niet erg tevreden over de pan.
  Hij had een hele lange opwarmtijd nodig, langer dan mijn andere pannen, en moest op vol vermogen blijven verwarmen om goed te kunnen bakken.
  Tot nu toe geen succes, ik spaar niet meer verder!
  Wilma.

 11. Hoi Wilma dat is ook mijn ervaring met deze pannen . Ik heb net een nieuwe keuken waarbij ik op inductie ben ga koken dus was erg blij met de actie van plus omdat ik nieuwe pannen nodig had . Drie pannen plus deksel aangeschaft en loop tegen hetzelfde aan als jij . Vraag me af of ik hier nog iets mee kan want voel me aardig bekocht .

  • Hoi Inge,
   Bij mij wordt de pan op inductieplaat helemaal niet warm.
   Pan direct in grijze container gekieperd.
   Plus bedankt voor deze actie.

   Mia

 12. Net thuis gekomen met 2 van deze pannen en een deksel. Meteen getest op inductie: kopje water erin en op vol vermogen. Schiet voor geen meter op. Voor de zekerheid nog even een eigen pan met water opgezet, maar het ligt toch echt aan de pannen. Ze gaan retour.

   • Ik neem altijd de kassabon mee, dus nu ook. Wikkels terug om de pannen en naar de klantenservice van de winkel. Ik kreeg zonder discussie mijn geld terug

   • misschien ander personeel of ander filiaal (mssn van dezelfde franchise-ondernemer) proberen?

 13. Hallo ik ben benieuwd hoe je de pannen dan retour kan sturen aangezien ze vragen om een bonnetje en dat ze al zijn gebruikt. Ik ben ook echt niet tevreden over de kwaliteit van de pannen.

 14. Kom thuis met pannen van de plus lees deze reacties dus eerst test doen. Liter water gekookt met green pan duurde net geen 5 minuten liter water gekookt op oude pan duurde 20 sec korter, heb inductie kookplaat van 15 jaar oud

 15. Grote nep actie.. ze zijn niet groen, duurzaam en ze werken niet op inductie is mijn ervaring. Miskoop van de maand ook als was het goedkoop…

 16. Hier het zelfde. Wok en koekenpan doen het niet op inductie. Als ik dat geweten had dan had ik ze niet gekocht. Jammet Plus

 17. Wij heb een wokpan gekocht via de PLUS actie. Wij koken op inductie. Op maar 1 “pit” van de inductiekookplaat werkt de pan. En ook nog slecht regelbaar qua temperatuur.

  • het is maar goed dat ik deze reacties lees, want ik was van plan een stel pannen te halen bij de plus omdat we een nieuwe inductiekookplaat hebben gekocht.
   beter niet dus.

 18. Bedankt voor je uitleg .Ik heb ook inductie . Blijkbaar zijn de pannen niet echt daarvoor geschikt. Ga mijn spaarpunten maar weggeven aan iemand anders .

 19. Ik ben juist heel blij met je heldere uitleg Monique en vind je artikel helemaal niet te lang.
  Naar aanleiding van jouw artikel ga ik deze pannen dus zeker niet aanschaffen! Ik ga nu eens kijken naar de Green Pan.
  Dankjewel.

 20. Ik kook op inductie en bij mij doen de pannen het gewoon. Ik snap niet wat de anderen zeggen dat ze op inductie niet werken.

  • Hier werken de pannen ook prima op drie(!) verschillende inductieplaten.
   Worden iets minder heet dan mijn DeBuyer stalen pannen, maar dat ligt mijns inziens aan het materiaal alu vs staal. (DeBuyer blijft ook heter en heter worden)
   Conclusie, niks mis mee. Heb liever mijn DeBuyer, maar die kosten meer moeite met inbranden, onderhoud en zijn veel zwaarder. De Green Ray maken makkelijk schoon en zijn lekker licht en veel goedkoper. Net waar je voorkeur ligt.

 21. Naar aanleiding van de revieuws mijn 2 kleine pannen terug gebracht , helaas geen bon en de plus nam ze dan ook niet terug ! Dus kat in de zak v 20 euro!
  Slecht vd plus in Ijsselstein

 22. Pannen vertonen na een week gebruik al slijtageplekken aan de onderkant, lijkt mij niet de bedoeling. Klacht ingediend bij Plus, wacht nog op reactie

 23. Hallo. Ik heb ze getest wij hebben een pelgrim flex inductie kook plaat een pan uit de plus actie erop gezet en 1 liter water erin. Dan op de turbo stand dan duurd dit 2.50 min voordat het echt kookt . Boeltje laten afkoelen dan zelfde grote pan van wmf erop liter water erin en dan duurd dit 1.50min . Dus hij is langzamer maar dat de pan van de plus niet werkt is niet waar. En ook op alle pitten doet hij het dus proberen en bevalt dat houden . En als je je stoort aan die minuut dan terug brengen . Toch ??

 24. Als je het mij vraagt prima pannen heb alle pannen gehaald met deksel en heb een inductie-kookplaat en ze werken er perfect op. Het is geen tefal maar prima kwaliteit pannen je moet er natuurlijk niet met metaal in schrapen maar dat moet je in geen enkele pan doen. Dus kortom naar alle reacties die ik hier lees… ervaren wij het als een prima plan maar het is en blijft natuurlijk wel een supermarkt stunt laat dat duidelijk zijn maargoed dat is iedere actie dushe.

 25. Ik heb zelf een kookpan van Green Ray maar nu laat die antiaanbaklaag al los , waardeloze pan is het , bij de koekenpan laat de anti aanbaklaag ook al los .

 26. Ondertussen 2 wokpannen met een gebroken handvat. Uiteraard gebeurd dit tijdens het wokken. Bij de eerste breuk al een klacht gestuurd naar het bedrijf geen reactie. Vanavond bij de twee breuk een wat dringender bericht achtergelaten. wat ons betreft kwalitatief ver onder de maat.

 27. ik heb een vraag over deze pannen
  heb ze al gebruik op gas .kunnen ze nog wel op inductie

 28. In heb in 1 ketel al heel veel stukjes eruit. Bij de steelpan valt het nog mee. En alleen met kunststoffen lepels erin geroerd. Vieze tegenvaller dus.

 29. Wij hebben 6 van deze pannen in diverse maten nu vanaf de actie in gebruik, op inductie. Het zijn onze favoriete pannen, geen krasje te bekennen. Alleen de wokpan werkt heel slecht op inductie, de andere gaan als een tierelier.
  Maar als er weer een actie is, dan doe ik het niet meer, wegens de PFAS die gebruikt wordt. Dan zal de anti-aanbaklaag keramisch moeten zijn.

 30. Wij hebben in 2022 zo’n 6 van die pannen gekocht en gebruiken ze op inductie. Bevallen in principe prima. Met juiste kook gereedschap nog geen krasje te bekennen. Behalve bij de 2 pannen die het meest gebruikt worden voor de aardappelen en groenten zie je aan de bovenkant van de pan de anti aanbak laag loslaat. Waarschijnlijk veroorzaakt door de glazendeksel die voorzien zijn van een metalen rand.
  Van de week maar afscheid van ze genomen.
  Is het iemand bekend of er iets van een geld terug (of juridische) actie is begonnen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *