Een 100% meukvrije basis make up….bestaat dit en hoe mooi is dat? Wat vindt de professional?

Enkele jaren geleden vond ik een echt fantastisch merk, die zo-goed-als meukvrije make up op de markt had gezet, en dit langzaam maar zeker liet binnen druppelen in Europa. Helaas is het nogal één richtingsverkeer betreft het uitdeelpunt waardoor het vrij lastig is om in te kunnen kopen. Dit heeft mij lang geleden doen besluiten om naarstig op zoek te gaan naar andere meukvrije make-up-alternatieven, en waar ik aanvankelijk dacht dat dit niet zo ingewikkeld zou moeten zijn, bleek dit juist zeer ingewikkeld. Het is op dat gebied ( meukvrije, en dan bedoel ik ook echt 100% meukvrije make up ) een enorme zoektocht, omdat er ontzettend veel merken zijn die wel claimen puur en meukvrij te werk te gaan, maar dit ab-so-luut niet doen. Tenmiste, niet onder mijn kritische criteria 😄 Tja….als je een extreem overgevoelige kwetsbare huid hebt, en ook nog eens last van een lichte zonne-allergie, dan is kritisch zijn nu eenmaal extra belangrijk.

Alhoewel ik zelf nooit echt een make-up poppetje ben geweest en het daarom ook nooit zal gaan worden, is een beetje camouflerende make up op mijn gezicht nu, op mijn bijna 52 ste, best welkom. Alles wat normaal omhoog gaat , gaat nu naar beneden 😢 , bij mij vooral rondom mijn ogen. Dat lijkt iets erfelijks, mijn moeder had daar ook best last van en ook mijn oma had van die overhangende lappen. Ik ben ( nog ? ) niet zover dat ik daar serieus iets aan wil gaan laten doen, maar ik heb mijzelf wel beloofd dat mocht ik er echt doodongelukkig van worden of echt serieus last van krijgen ( zicht belemmering ) ik stappen ga ondernemen.
Voorlopig denk ik er niet aan, want ik blijf zoiets vreselijk eng vinden, gepruts bij je ogen 🙄
Daarom ben ik nu begonnen met camouflage make up. Dat doe ik nog steeds niet iedere dag, maar ik merk wel dat het mijn oogopslag mooier maakt en ik er dan ook een beetje een dagelijkse gewoonte van wil maken. Het is niet dat ik niet WIL, het is vaak het gebrek aan zin, om iedere morgen make up op mijn smoel te smeren. Ik ben er nog steeds niet ontvankelijk voor en ik vrees ook dat ik dat nooit zal worden, maar goed….een beetje accentueren en camoufleren is voor mij op dit moment wel een mooie oplossing om de zwaartekracht rondom mijn ogen wat te verzachten.
Het vereiste was wel, dat de make up 100% meukvrij moest zijn. Voor minder ga ik niet, en trouwens, mijn huid ook niet. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de vele volgers en fans die mij het hemd van mijn lijf vragen of ik een goed merk weet, ben ik daarom al jaren op zoek gegaan naar een geschikt merk, die aan al mijn persoonlijke wensen voldoet. Dat dit een jarenlange zoektocht zou gaan worden kon ik destijds niet bedenken.
Want een zoektocht…..dat werd het. Ik kon aanvankelijk vrij veel vinden, dat was het probleem niet. Het ene merk struikkelt over de andere heen om mijn aandacht als consument te grijpen. Ieder merk heeft zo zijn claims. Vegan doet het goed, en biologisch lijkt ook in deze branche enorm te verkopen. Alles mooi en aardig, maar er was GEEN ENKEL MERK, die maar een beetje in de buurt kwam bij 100% meukvrij. Omdat ik toch graag veel wilde uitproberen, heb ik best veel getest. Dat was in één woord DRAMATISCH. Het ene merk leverde uitslag op waardoor ik op een ontplofte krent leek, het ander deed niets, weer een ander merk zat vol parabenen en siliconen ( dat werd uiteraard NIET vermeld op verpakkingen..) en ik heb zelfs dagenlang met een gezwollen onderlip moeten lopen omdat een lipgloss klaarblijkelijk stofjes bezat waar ik absoluut niet tegen kon. Nét toen ik dacht dat het een zinloze zoektocht ging worden, bedacht ik mij opeens om eens bij mijn eigen persoonlijke favoriete merken te gaan kijken. Want hadden ZIJ wellicht niet iets in hun assortiment? Dat bleek de gouden ingeving, want al snel kwam ik terecht bij PHB ETHICAL BEAUTY. Daar had ik o.a eerder een prachtige mascara en oogpotlood  mogen testen die ik nu nog steeds gebruik. Dat ik er niet eerder opkwam, om daar eens verder te gaan kijken? 🥺……DOMBO! Want wat bleek? PHB heeft een heel mooi assortiment in 100% ethisch verantwoorde en 100% meukvrije make up! HOERA!
Ik werd er meteen blij van! En regelde snel een paar producten om te mogen testen. De testen waren ronduit GEWELDIG! Mijn huid was blij, ik was blij…kortom, ik kan mijn enthousiasme niet meer onder stoelen of banken steken en wil het dolgraag met jullie delen! Een uitgebreid artikel over een goede, maar vooral 100% meukvrije ( basis ) make up en waarom ook jij over kunt stappen.

HET MERK PHB ETHICAL BEAUTY

Waarom is PHB ethical beauty één van mijn favoriete merken? Ik zal het kort maar krachtig houden.  Het merk is van Engelse komaf. Het gaat verder dan alleen maar 100% natuurlijk, de producten worden namelijk handmatig geproduceerd, en, zoals de naam zegt ethisch ( = moreel verantwoord ) Het bedrijf betreft een familiebedrijf. In Nederland zit een leverancier in Bergen op Zoom, die de producten in Nederland verspreidt.
PHB ETHICAL BEAUTY staat voor 100% puurheid, 100% veganistisch, geen enkele vorm van chemicaliën, en dus met de hand gemaakt. Dit kom je eigenlijk nog maar zelden tegen. Ze garanderen 100% zonder alcoholen, SLS / SLES / ALS , PEG’S, petro-chemicaliën, palmoliën, formaldehyde, synthetische parfums, DEA / TEA Phthalates, parabenen, en ureum te werken.  Daarnaast uiteraard geen dierenleed en 100% veganistisch. ( niets dierlijks, zoals bijvoorbeeld bijenwas )
Naast dat het product 100% meukvrij is, zijn de verpakkingen ook 100% milieuvriendelijk. Bio-afbreekbaar, 100% recyclebaar en gemaakt uit gerecyclede materialen. Het doosje waarin de producten komen ( FSC gecertificeerd )  zijn van binnen echt schattig gedecoreerd met leuke printjes. Dat geeft een erg luxe uitstraling.  Alsof dit nog niet genoeg is, doneren zij 20% van de opbrengst aan goede doelen die betrekking hebben op verbetering voor mens, dier en milieu. Een mooi gebaar. Een merk, waar ik 100% achter kan staan.❤️

DE PRODUCTEN

Zoals gezegd heb ik dit merk ontdekt via een mascara die ik kreeg opgestuurd, en die veel beloofde. Het zou waterproof zijn, 100% meukvrij en ethisch verantwoord. Aanvankelijk trok ik mijn wenkbrauwen ervoor op, maar het triggerde mij genoeg om dit te gaan testen. Dat pakte verrassend uit en ik werd zo enthousiast dat anderen het ook aandurfden deze in te kopen met heel veel succes. Nog steeds is deze mascara een hardloper bij Puur & Fit, waar ik hem uiteraard meteen binnen bracht. Wil je meer informatie over deze mascara? KLIK DAN HIER
Ook het oogpotlood en het serum voor je wimpers zijn voor mij toppers. Ook hier heb ik eerder uitgebreid over geschreven. Dit kun je allemaal lezen, door HIER te klikken.

GOEDE EN MILIEUVRIENDELIJKE KWASTEN, EEN MUST HAVE!

Ik ken heel veel vrouwen, die om de haverklap nieuwe make-up kwasten aanschaffen bij bijvoorbeeld Action, Hema en het Kruidvat. Daar kosten make-up kwasten inderdaad geen drol. Alhoewel je kwasten liefst 1 x per week zou moeten uitwassen, vinden velen dit een helse en stom-vervelende klus die altijd wordt uitgesteld, tot het punt, dat het toe is aan een vervanger. Omdat de kwasten zo ontzettend goedkoop zijn, is de motivatie om kwasten te wassen en zo langer te gebruiken er zo-goed-als niet, zeker bij jongeren .
Nu hoef ik niemand vast te vertellen dat een set aan goede make up kwasten een MUST HAVE is. Tuurlijk, ook ik doe erg veel met mijn vingers, maar zeker minerale poeders en / of blush aanbrengen, daar heb je echt een zeer goede kwast voor nodig. Wat bleek, PHB heeft een zeer mooie kwasten collectie! Ook deze heb ik getest. KLIK HIER om naar mijn review te gaan.
Het eerste product die ik “ nieuw” ontving, was de BB CREAM. Ik ontving er twee: een LIGHT en een FAIR. Voorheen zaten deze BB CREAMS in glazen pompflesjes, die ook 100% milieuvriendelijk waren, maar PHB wilde verder. En komen zij nu met tubes, die zijn gemaakt uit gerecyclede materialen en opnieuw zijn te recyclen. De inhoud is precies hetzelfde gebleven. Maar eerst de vraag die velen stellen: WAT is BB CREAM? Kort maar krachtig: BB CREAM betekent BLEMISCH BALM CREAM. ( een balsem tegen vlekjes ) Dat jij wellicht de vergelijking trekt met een foundation is niet raar, omdat het er inderdaad veel van wegheeft. Het grote verschil zit hem in het “ alles in één” effect. Waar foundation eigenlijk een make up is wat dekt, heeft een BB cream meer in zijn mars. Het is een moïsturizer  en foundation in één, en bevat een SPF factor die verschillende sterktes kunnen hebben. Een BB  cream verzorgt, hydrateert, beschermt, en camoufleert je huid. Door al deze extra”s zijn BB creams uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Ook is het uitermate geschikt voor een dagelijkse goede zon-bescherming. BB creams zijn erg mild, waardoor hert in regel de poriën niet verstopt.
BB CREAM heeft het effect van een foundation, zonder dat dit eigenlijk zichtbaar is. Het komt dus zo dicht mogelijk bij je eigen natuurlijke huidtint, maar zorgt ervoor dat de oneffenheden niet zichtbaar zijn. Ook geeft het een gezonde glans aan je gezicht.

KLEUR EN TYPE

Net als foundations , moet je bij het kiezen van een BB cream op een aantal belangrijke punten letten. Verschillende huidtypen hebben verschillende behoeften, als het komt op kleuren en tinten. Ook moet je gericht af gaan op de conditie van je huid. Als je bijvoorbeeld een vette huid hebt, moet je gaan voor een BB CREAM die een matte uitstraling heeft. Een normale huid heeft weer een vochtinbrengende BB cream nodig en een droge huid een BB cream met een wat dunnere consistentie.
Meest belangrijk is om een juiste kleur te kiezen wat bij jouw huid past. Gelukkig hebben BB creams nooit zoveel keuzes in kleuren, maar het kan toch nog even puzzelen zijn, om de juiste kleur te kiezen.
Waar je op moet letten is:
– een kleur te kiezen die dichtst bij je eigen huidtint ligt
– een kleur te kiezen die je niet ziet op je huid. 
– verschillende kleuren uit te proberen
– de kleur op je gezicht uit te proberen en niet op je hand. 
De juiste kleur kiezen kan dus knap lastig zijn en voor miskopen zorgen. Het is daarom meest handig, om een ( web ) winkel te vinden, die bijvoorbeeld monstertjes verkoopt, zodat je verschillende kleuren op je huid kunt uitproberen. Ook kun je bij een schoonheidsspecialiste je kleur laten bepalen.

HOE BRENG JE HET OP?

BB cream is niet alleen veelzijdig, het is ook erg makkelijk om aan te brengen op je gezicht. Je kunt het met je vingers aanbrengen , maar ook met een kwast. Het voordeel van je vingers is dat je alles op je huid smeert. Een kwast neemt iets meer op. Maar met een kwast kom je wel weer beter op de plekjes ( tussen de neus ) waar je met je vingers moeilijker bij komt.
Je brengt een BB cream aan op dezelfde manier als een dagcreme. Je begint ergens op een punt op het gezicht en smeert het uit. Zorg er goed voor, dat je alles goed uitsmeert, om een “ masker” te voorkomen. Breng nooit teveel op. Meestal volstaat “ een erwtje” wat bijvoorbeeld uit één pomp-druk komt. Teveel is in geval van BB  cream niet nodig, en dus zonde om te overdoseren.

NATUURLIJKE BB CREAM

Voor mij was tot voor kort de BB creams een no-go. Ik vond drie jaar geleden wel een goede natuurlijke BB cream, en dit kon ik tot mijn grote geluk een poosje zonder enige reacties gebruiken. Helaas ging de kleur eruit en andere kleuren deden het niet voor mij, waardoor ik min of meer “ op straat” werd gezet. Ik ben uiteraard op zoek gegaan naar andere pure / natuurlijke BB cream. Maar die zijn schaars. Daar kwam ik snel achter. En vond ik dan iets wat op een natuurlijk alternatief leek, zat het toch vol met vervelende stofjes waar mijn huid absoluut niet gelukkig van wordt. En dan is daar opeens deze BB CREAM van PHB!
Deze BB  cream is bijzonder geschikt voor de gevoelige huid. Dit merk specialiseert zich in de ( over) gevoelige huid. Het heeft een SPF van 15 wat behoorlijk hoog is. De zonnefilters in deze BB cream zijn uiteraard op natuurlijke basis, en niet van chemische zonnefilters gemaakt. Het egaliseert je huid, en past zich aan tot je eigen huidskleur, terwijl het je huid verzorgt, hydrateert en het oneffenheden laat vervagen. Het geeft je huid een egale look en een leuk tintje. Twee van de basis ingrediënten zijn rozenbottel olie en Aloë Vera.  De BB cream is geschikt voor ALLE HUIDTYPEN, in het bijzonder dus voor de gevoelige huid. Een flesje bevat 30 ml en kost
Er zijn in totaal ZES verschillende kleuren:
FAIR: tint met een neutrale ondertoon, zeer geschikt voor zeer verfijnde huidtinten
LIGHT: deze tint zit tussen de medium en fair tinten in
MEDIUM: tint met een warme neutrale ondertoon. Voor warme en middelmatige huidtinten
TAN: een medium tint met een olijf-achtige ondertoon. Geschikt voor warme en middelmatige huidtinten
KARAMEL: een tint met een gouden, koele ondertoon. Geschikt voor lichtere huidtinten
PORCELAIN: een tint met een perzik-kleurige ondertoon.
Over de ingrediënten kunnen we kort maar krachtig zijn. Die zijn 100% puur, natuurlijk, biologisch gecertificeerd en vrij van meuk. Het bevat natuurlijke biologische oliën als zonnebloemolie, Castor olie en rozenbottel olie. Vooral de rozenbottel olie heeft ontzettend veel verzorgende eigenschappen voor de huid. Verder bevat het biologische Aloê Vera.
Dit is de FAIR op mijn bleke huidskleur. Het opbrengen gaat met de speciale kwast superfijn. Ik vind deze kleur voor mijn huid nét even iets TE licht, maar verder dekt het absoluut mooi en geeft het een egale tint. Ik denk zelf, dat deze kleur meest geschikt is voor mensen met een nog blekere huid dan ik ( bestaan deze ? 😂) en ook voor mensen met bepaalde huidaandoeningen als psoriasis en acné. Het verbloemt echt veel.
De LIGHT ligt meer in mijn hoek, zoals je ziet. Het dekt, maar geeft ook een mooiere tint, vind ik zelf. Ja, met deze BB cream ben ik zeker blij!
Ik kreeg een aantal minerale poeders thuisgestuurd:
– een FOUNDATION poeder, dekt, hydrateert, en bevat een SPF, handmatig geperst
– een MATTE poeder, onder of boven foundation te gebruiken, voorkomt glimmen, camoufleert oneffenheden, geeft een lichte glans. Handmatig geperst
een BRONZER, handmatig geperst, , met SPF, geeft een mooie dekking en lichte glans, handmatig geperst
– een GLOW poeder, vooral goed te gebruiken als high-lighter, verdoezelt oneffenheden en kringen rondom de ogen, geeft een fantastische l” shine”, wat superleuk is voor bijvoorbeeld een feestje! Handmatig geperst
Alle minerale poeders zijn uiteraard 100% natuurlijk, en  de meesten bevatten natuurlijke SPF filters als titanium en zinkoxide. De verpakkingen alleen al zijn cadeautjes om te krijgen of om jezelf mee te verwennen. Uiteraard zijn al deze verpakkingen 100% meukvrij.  Alle minerale make up van PHB wordt handmatig geperst, wat vrij uniek is te noemen. Ik vind dit een prachtig voorbeeld van hoe het OOK  kan.
Ik ga even kort met jullie door de soorten, want WAT is nu WAT?
Te beginnen met FOUNDATION. Eerder kon je lezen dat dit nogal eens wordt verward met BB CREAM. En dat is niet zo raar, want het heeft veel met elkaar gemeen. Foundation wordt ook wel basis make up genoemd. Het legt daadwerkelijk een basis laag op de huid. Het zorgt voor een egale teint, geeft de huid een donkere of lichtere tint en kan zorgen dat oneffenheden in het gezicht minder zichtbaar worden. Foundation kun je in vele varianten kopen zoals poeder, crème, stift en mousse, het komt meest voor in vloeibare vorm. Er zijn heel veel verschillende tinten, en ook hier moet je even goed zoeken naar een juiste kleur voor jouw huid.
Een MATTE  poeder is zoals de naam al zegt, een poeder met een matte werking op de huid. Het valt onder de zogenoemde compacte poeders, dit zijn poeders die de huid een matte of glanzende finish geven. Het geeft tevens een lichte dekking en zet een consealer ( dit is een speciale poeder of stick die oneffenheden vervaagt ) en / of foundation vast. Onder deze compacte poeders vallen ook de GLOW poeders, deze variant zorgt zoals de naam zegt, voor een mooie gloed op je huid. Tot slot de bronzer, dit is een poeder wat je huid een tint geeft, en je bijvoorbeeld minder bleek kunt maken. Het is belangrijk, dat je een bronzer NIET over je gehele gezicht aanbrengt, want dan krijg je het bekende “ masker” effect, dit krijg je als je een duidelijke grens ziet tussen de overgang van je gezicht naar je nek en kaaklijn / oren. Een bronzer breng je enkel aan de ZIJKANTEN van je gezicht en dat vraagt zeker enige oefening. Ook is het belangrijk dat je een juiste kleurtint kiest die aansluit op jouw eigen huidskleur. Een bronzer gebruik je over je BB CREAM of foundation en onder een blush. Een bronzer kun je in principe voor je hele gezicht gebruiken maar het is echt veel mooier om het als SHAPER te gebruiken. Het voorkomt het masker effect.
De twee minerale compacte poeders die ik mocht testen bevallen mij beiden meer dan goed. Zowel de matte als de glow geven mijn huid een mooie egale finish na mijn BB cream en foundation. Ik vind het vooral opmerkelijk hoe WEINIG je er maar van nodig hebt. Wil je wat meer gloed, dan adviseer ik zeker de GLOW, dit geeft mijn huid een mooie tint extra. En het is dan ook wel mijn favoriet onder deze twee poeders. Het is makkelijk op te brengen, stuift niet en legt meteen een mooie finish op je huid. Ik ben enthousiast!
Waar ik meest enthousiast over ben, is de foundation poeder. Want WAUW!!!😃 Wat geeft dat een mooie teint! En al mijn oneffenheden in mijn gezicht zijn zo goed te vervagen dat ik geen consealer eronder nodig heb. Ik wil je wel de foundation kwast van PHB erbij aanbevelen want ik bracht aanvankelijk het poeder met mijn oudere foundation kwast aan, wat zeker MINDER dekkend resultaat gaf. Ook dit toont, hoe belangrijk ECHT goede kwasten zijn. Het is een GEWELDIG poeder, het geeft een zeer snelle egale teint en je hebt ook van dit poeder echt heel weinig nodig. Wat ik dubbel fijn vind is dat dit poeder een SPF heeft.
Net als de bronzer overigens, die heeft ook een SPF. Ik heb om te testen  deze bronzer aan de zijkanten van mijn gezicht aangebracht, na de BB CREAM + foundation poeder .. ik was benieuwd hoe de tint werd. Nou…..EEN WAUW EFFECT! 😁 Zie de foto. Ik vind het ronduit verbluffend. Al mijn oneffenheden zijn zeer vervaagd terwijl ik een mooie egale tint heb gekregen. Dit is echt TOP!
Wenkbrauwen zijn meest cruciaal voor de uitstraling van je gezicht, veel mensen verkijken zich daar nogal op. Wenkbrauwen kunnen je gezicht sprekend maken of juist het tegenovergestelde, als je ze totaal verkeerd shaped. Ik ben gezegend met dikke volle wenkbrauwen. Ze zijn net zo springerig en ontembaar als mijn haar, en daardoor vaak borstelig of dat ze volledig uit hun verband trekken en alle kanten op “ sprieten” zoals ik dat zelf noem. Eens in de zoveel weken laat ik ze dan ook “ shapen” bij  EZO, een zeer bekwame en lieve dame die pal bij een beauty salon heeft. Deze dame is van Turkse afkomst en werkt dan ook met touw. Ik vind het nooit echt fijne behandelingen, maar eerlijk = eerlijk, het resultaat is altijd prachtig. Ik heb de pijn ( want OOOOH wat doet DAT zeer! ) er voor over, de haartjes groeien echt veel minder snel terug dan epileren. Als mijn wenkbrauwen dan weer even zijn “ ge-shaped” merk ik meteen weer hoe belangrijk wenkbrauwen zijn voor je gezicht. Ze geven je gezicht vorm, maar ook uitdrukking en expressie. Als mijn wenkbrauwen weer netjes zijn zie ik meteen hoe het mijn ogen weer wat sprekender maakt. Die wenkbrauwen kun je dus maar beter goed onderhouden. Nu lijkt dat gemakkelijk gezegd dan gedaan want ik heb makkelijk praten met mijn volle borstelige wenkbrauwen. Er zijn heel veel mensen die wat minder goed zijn bedeeld met volle mooie wenkbrauwen. Gelukkig zijn daar tegenwoordig meer dan genoeg hulpmiddeltjes voor, waaronder wenkbrauw poeder. Ik heb dit eerlijk gezegd nog nooit eerder gebruikt, dus vind ik het best interessant om dit eindelijk eens te gaan uitproberen.
De kleur ( bruin) leek mij aanvankelijk nogal raar…want zijn wenkbrauwen meestal niet altijd zo-goed-als-zwart? Maar toen ik het ging uitproberen snapte ik het. Dit poeder zorgt niet alleen voor een veel voller lijkende wenkbrauw, het past zich aan, aan de kleur van je wenkbrauw. Je brengt het makkelijk aan met een wenkbrauw kwast , die raad ik je ook in dit geval aan van PHB want MIJN HEMEL, wat is DAT een fijn kwastje!
Zie de verschillen. Ik heb mijn linker “ brow” met het poeder behandeld en mijn linker niet om het verschil goed te kunnen zien. Ik ben gewoon verbluft! Wat een verschil! En hoe het ook meteen mijn gezicht veel sprekender maakt! Je snapt dat dit wenkbrauw poeder een blijvertje is!
LIPPENSTIFT EN LIP GLOSS
Recentelijk reviewde en beoordeelde ik een aantal natuurlijke lippenstiften ( KLIK HIER ) die, ondanks dat het niet echt mijn kleuren waren en dat ik een aantal nadelen vond, wat mij betreft zeer goed door de beugel konden. Ik heb deze na mijn review nog enkele keren door gebruikt, maar ik moet heel eerlijk zeggen, dat het gebruik mij vooral een beetje tegenvalt. Wat onwijs jammer is, want daar zijn deze specifieke lippenstiften ( potloden) juist zo unicum in. Ze zijn geheel zero waste, wat wil zeggen dat je geen afval produceert. Het hele idee en concept vind ik ronduit geweldig, maar….voor mij persoonlijk werkt dit in de praktijk toch minder fijn. Het aftrekken van het papier rondom de lippenstift is vrij lastig, het breekt vrij snel af en ook heb ik nu al drie keer gehad dat het puntje afbrak. Het is logisch want de lippen stift zelf heeft weinig houvast in deze papieren af-rits-constructie. Verder zijn het best goede lippen stiften, maar omdat ze zo lastig zijn te gebruiken, gebruik ik ze al meteen niet meer, ik heb de lippen stiften daarom door gegeven aan mijn nicht ( twintiger) die daar altijd enorm blij mee is.
Wat mij meest nieuwsgierig maakte waren de samenstellingen van de lippenstiften en gloss van PHB.  Waarom? Omdat PHB ETICAL BEAUTY staat voor 100% puurheid en natuurlijkheid. Waar in de meeste andere natuurlijke lippenstiften toch nog wat synthetische meuk in kan voorkomen, zou PHB hun lippenstiften toch 100% meukvrij moeten maken om hun statement te mogen claimen. Ze noemen hun lippenstiften officieel NATURAL LIPSTICK. Ze presenteren het als een zeer verzorgende lippenstift. Er zitten veel verzorgende oliën in en natuurlijke mineralen. De lippenstiften schijnen zo vochtinbrengend te zijn dat ze tevens worden bestempeld als verzorgende lippenstiften. Het voelt voor mij een beetje aan als een lippenbalsem waaraan kleurpigmenten zijn toegevoegd. En dat gevoel klopt ook best een beetje, als ik naar de ingrediënten kijk.. Het is samengesteld uit zeer voedende en hydraterende oliën als joboba, Castor, maar ook een zeer bijzondere olie: donzige moerasbloem olie. Deze olie komt uit de zaden van de donzige moerasbloem die meest in de Verenigde Staten  ( Californië) groeit. Het wordt ook wel meadowfoam olie genoemd, in de DIY wereld is deze olie zeer geliefd omdat de olie zeer goed bestand is tegen inwerking van zuurstof uit de lucht, en meteen heel erg voedend en hydraterend is voor de tere en gevoelige huid. Zoals de lippen. Het is daarom een goed uitgekozen olie om in deze lippenstiften te verwerken. Naast al deze mooie oliën is er ook Shea butter gebruikt, en veganistische was-soorten als Carnaubu was en candelilla was.
Waar ik het meest nieuwsgierig naar was, waren uiteraard de gebruikte kleurstoffen. Daar trok ik bij de andere lippenstift potloden toch best zo mijn twijfels bij. Hoe zit dat met deze lippenstiften?
Er wordt gebruik gemaakt van het natuurlijke mineraal MICA. Mica is een verzamelnaam voor een grote groep mineralen waarvan de kristallen goed splijten in zeer dunne elastische vlakken. Mica wordt op natuurlijke wijze gewonnen, meest in Madagaskar op een artisanale , NIET industriële wijze, Mica zorgt voor oplichting en lichte tinten in veel natuurlijke cosmetica. Mica wordt niet schadelijk bevonden, zolang het gefilterd wordt van nano-deeltjes, wat zeer strikt wettelijk dan ook is verplicht is gesteld. . Door deze noodzakelijke filtering zijn de mineralen te groot om door te dringen in de huid. NANO vrije mica blijft dus altijd op de huid liggen. Omdat PHB ETICAL BEAUTY gecertificeerd werkt, mogen we er 100% zeker van zijn, dat de mica nano-vrij is.
Andere ( natuurlijke ) pigment kleuren die worden gebruikt zijn iron oxides. En tot slot zijn er nog een aantal natuurlijke geurstoffen ( gewonnen uit etherische oliën) aan toegevoegd. Ik moet echt zeggen dat ik onder de indruk ben. Want deze samenstelling is inderdaad 100% meukvrij. Dan komt het volgende spannende vraagstuk….hoe mooi zitten ze op de lippen?
Om meteen te beginnen vind ik lippenstift 100 x fijner in gebruik dan de voorgaande lippen stift potloden die ik heb getest.  PHB besteedt gelukkig erg veel aandacht aan hun verpakkingen waardoor deze ook 100% bio afbreekbaar zijn, en worden gemaakt uit gerecyclede materialen die opnieuw zijn te recyclen. Hoe tof ik de zero waste ook vind, het stukje waarin gebruiksgemak toch best belangrijk is ( zoals bij een lippenstift) vind ik toch ook best een belangrijk puntje, letterlijk. Want in deze stevige koker zal de lippenstift niet snel afbreken. De kleur die ik mocht testen, de TEA ROSE vond ik echt PRACHTIG staan op mijn lippen. Het is wel een kleurtje waar ik blij van wordt.
Maar…waar ik echt heel blij van wordt zijn de LIP GLOSSY’S. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik meer fan ben van een glossy dan van een lippenstift, maar dan nog springen deze glossy’s met kop en schouders boven de vele anderen uit. Wat ik knap vind is dat PHB deze glossy’s wist te maken zonder enige afbreuk te doen aan de kwaliteit en effecten op de lippen, iets waar glossy’s toch voor zijn bedoeld. Ik kon serieus, NIETS ANDERS ontdekken aan deze meukvrije glossy’s i.v. m conventionele glossy’s.
De kleuren zijn intens en PRACHTIG, de GLOSS ronduit INSANE, de gebruiksvriendelijkheid subliem, het plakt je lippen niet dicht, het vlekt niet, het geeft geen zwaar gevoel aan je lippen…..kortim, ik ben echt super-de-puper dol enthousiast! Of dit blijvertjes zijn? NOU EN OF! Als je graag de kleuren wilt weten die ik hier toon, ik koos voor de PETAL en de RASBERRY
 

WAT VINDT EEN ECHTE PROF VAN DEZE PRODUCTEN?

Eerder vertelde ik al over EZO, mijn huidige “ wenkbrauw-trekker “ zoals ik haar gekscherend wel eens plagend noem.😆 Ezo is een zeer doorgewinterde schoonheidsspecialiste met heel erg veel diploma’s aan de muur van haar salon. Ze geeft les, en biedt esthetische behandelingen aan, van ooglifting zonder operaties, tot permanente make up en peelings. Ze maakt ook professioneel op, en heeft dan ook vele diploma’s op zak om dit op professionele basis uit te voeren. Ze maakt erg veel bruidjes zo mooi voor hun speciale dag, dat zij weken later nog complimenten ontvangt.   Haar bedrijf heet  MOOI BIJ EZO ACADEMIE. Ik leerde haar pas vorig jaar kennen, toen ze haar salon hier bij mij op een steenworp afstand opende. ( Rotterdam-Schiebroek )  Ik stapte er wat schuchter naar binnen omdat ik op zoek was naar een fijn adresje in mijn buurt die zo nu en dan dat oerwoud boven mijn ogen in bedwang kon houden. Het voelde meteen als een warm bad, EZO is zo’n warm, lief en hartelijk mens dat je gewoon van haar GAAT houden. Ik hecht veel waarde aan haar professionaliteit en kunde en ik kreeg daarom het idee, om al deze meukvrije make -up mee te nemen naar EZO en te vragen wat zij ervan vond en of zij mij een GLAM make up kon geven met alleen deze producten. Als er IEMAND is die hier wat over kan vertellen, dan is dat Ezo. Ze vond het meteen een leuk idee en ik ging met een volle tas ( inclusief de kwasten! ) naar haar salon.
Ezo werkt natuurlijk niet met meukvrije producten. Dit doen maar weinig tot zelfs geen enkele beauty salon. Het was voor Ezo zelf dan ook best een leuk projectje, Ze heeft eerst alles goed bestudeerd en uitgestald en ging daarna met mij aan de slag. Ik heb haar gevraagd bij ieder product die ze bij mij opbracht, haar mening en oordeel te geven. Om te beginnen was ze zeer onder de indruk van deze 100% meukvrije make up. Ze vond het net als ik erg knap gedaan, omdat zij weet als geen ander hoe belangrijk vele agressieve synthetische stoffen in make up zijn voor de beste resultaten.Dat deze make up geen meuk bevat, dat vind ze indrukwekkend. Om het kort te houden ( dit dossier is al zo lang! ) was ze niet erg onder de indruk van de mascara, wat ik echt verbazingwekkend vond. Ze vond het te “ stroef” met aanbrengen en het klonterde vrij snel volgens haar. Maar eigenlijk was de mascara echt het enige minpuntje, want de rest vond ze goed, met als echte uitschieters de glossy’s en de foundationpoeder en de wenkbrauw poeder. De kwasten vond ze echt geweldig, ze liggen haar goed in de hand en verdeelden de poeders heel erg mooi over de huid. Ze was voornamelijk te spreken over de glossy’s. Die zou ze zo zelf inkopen voor haar salon. En dat zegt natuurlijk wel iets! De mineraal poeders, daar was ze ook van onder de indruk.
Om te zien, hoe de make up zou staan bij iemand met een lichtere haarkleur, heb ik Rosa uit haar kantoortje gesleurd en meegenomen naar EZO. Zij heeft Rosa ook met de basis make up van PHB opgemaakt. Ik was opnieuw VERBLUFT, want zeker als je nooit of nauwelijks make up draagt, kan een GLAM LOOK opeens behoorlijk heftig zijn. Maar Rosa zelf was er stil van, en geloof mij, als ZIJ stil valt….😊 Wat vinden jullie van het resultaat? INSANE MOOI toch? Ik heb Rosa nog nooit zo zien “ shinen” letterlijk en figuurlijk! Rosa had eigenlijk helemaal geen wenkbrauwen. Er was wat lichte dons zichtbaar, maar verder was er niet erg veel zichtbaar boven haar ogen. Ezo werkt zeer uniek, ze gaat te werk naar de mimiek en contouren van een gezicht. Zie het resultaat hierboven…Rosa bleef maar naar haarzelf staren in de spiegel….
En…hoe zie IK eruit? Nou? Wat vinden jullie? Ik was ronduit STIL gevallen toen ik het resultaat zag. Dit is dus allemaal gedaan met de PHB make up! Er is alleen voor een kleurtje wat extra ( andere)  oogschaduw aangebracht, maar de rest is allemaal uit mijn eigen PHB basis make up.  Ik was verbluft door DIT resultaat. Je zou toch echt niet zeggen, dat dit met 100% meukvrije make up is gedaan? Deze GLAM look lijkt zo uit de wereld van glitter and glamour te komen, ik voelde mij de rest van de dag echt ook anders! En of het nu aan mijn mooie lange jurk lag die ik die dag droeg of de make up, ik werd echt na gestaard en mensen keken nog eens op, zo leuk! Daar liep dus IEMAND 😄 Ik vond het jammer dat ik het er s’avonds weer af moest halen.

COMPLETE BASIS, MEUKVRIJ VOOR IEDERE DAG!

Ik ben serieus, oprecht MEER DAN BLIJ met deze ontdekking. Make up is toch iets waar veel vrouwen ( en mannen ) zich mee bezig houden en hetkan erg veel betekenen voor een zelfbeeld. Ik kan echt rillingen over mijn rug krijgen als ik zie hoeveel meuk er in conventionele make-up zit, wat niet alleen slecht tot ZEER SLECHT is voor ons en onze gezondheid, maar ook voor dier en milieu. PHB toont dat het ook ANDERS kan, en dat het echt allemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.
Wat erg veel over-het-hoofd wordt gezien, zijn kinderen. Kleine prinsesjes die graag hun mama na willen doen en ook make up willen smeren op hun gezicht. Ik zie erg vaak in mijn socials taferelen voorbij komen waarin ik peuters en kleuters volop aan-de-haal zie gaan met al die make up. Ouders beseffen meestal niet, dat kinderen via deze manier erg veel schadelijke stoffen binnen kunnen krijgen. Zo volg ik een bekende YOU TUBER ( BeautyGloss, Marcha ) die een ontzettend schattig dochtertje heeft van 14 maanden. Mila mag iedere dag naast haar moeder met haar kwasten-pot spelen terwijl Marcha haar make up routine aanbrengt. Super, ik zeg echt SUPER schattig, want ook ik kan echt weg smelten van zoveel cuteness, maar Mila stopt al vrij veel in haar mond en ook op en aan kwasten zitten uiteraard veel make -up resten. Ik weet zeker, dat Marcha zich dit niet realiseert, ze is een fantastische moeder.  Maar de make up zit via de kwasten ook aan haar handjes. Ook wordt er vaak make up toegestaan aan peuters omdat het zo grappig is hoe zij zich er dan mee vol smeren. YOU TUBE staat inmiddels bomvol met dit soort grappige filmpjes.  Ik kan mij ook gigantisch irriteren aan al die Amerikaanse taferelen waarin hele kleine meisjes al worden blootgesteld aan miss-verkiezingen en zodanig worden dicht geplamuurd dat het bijna geen kinderen meer zijn. Het is vaak totale onwetendheid over de gevaren, zeker op langere termijn. Want wat doen al die toxische stoffen in het kinderlijfje?
Ook in geval van kinderen vind ik deze 100% natuurlijk make up een leuke oplossing, niet dat je dit wel kunt eten natuurlijk, maar het bevat verder geen toxische stoffen. Daar heb je wat mij betreft al ONWIJS VEEL mee gewonnen. Het is en blijft betreft jonge kinderen echter altijd even goed opletten. Ik zou het als moeder in elk geval een veel fijner en prettiger idee vinden als mijn kind 100% meukvrije make up gebruikt i.p.v toxische.
Ik dwaal af 😁 want wat ik eigenlijk onder dit kopje wilde gaan vertellen was dat alle door mij hierboven besproken make up een GEWELDIGE BASIS MAKE UP geeft die je iedere dag kunt gebruiken. Het heeft alles in huis om jou net zo mooi te laten GLAMMEN als ik en Rosa. Dit wilde ik juist zo graag laten zien. Heel veel mensen associeren natuurlijke make up met saai en kleurloos. Ik wil bij deze dit vooroordeel wegnemen. Zoals je ziet kun je net zo mooi GLAMMEN en SHINEN met 100% meukvrije make up als conventionele. Ik hoop, dat ik jullie met dit dossier wat verder op weg heb geholpen, voor mij was het maken zeer intensief en het is zeker één van mijn meest grotere werk, maar ook ik ben zeker wijzer geworden. Tot slot geef ik jullie nog een aantal leuke tips mee, die ik kreeg van EZO:
– MENG! 
Wat voor mij een ware eye-opener was, was de tip om te MENGEN. Natuurlijk weet iedereen dit wel zo’n beetje betreft oogschaduw, maar wist je dat je verschillende LIPGLOSS kunt gebruiken om je lippen steeds weer een andere nuance te geven? EZO heeft mij met de twee GLOSSY’S opgemaakt. Ze heeft ook als tip meegegeven om een zeer dun randje rondom de lippen aan te zetten met een lippen potlood. Dit maakt je lippen groter.
– VEEG EN VERVAAG!
Soms kunnen poeders en kleuren nogal fel overkomen. Door ze te vervagen ( met een kwastje bijvoorbeeld) kunnen er totaal andere tinten ontstaan
– KIJK NAAR DE CONTOUREN VAN JE GEZICHT
Het grootste geheim voor een mooie make up is SHAPEN naar de contouren van je gezicht. Dit moet je zelf een beetje ontdekken. Je kunt gaan experimenteren met de minerale poeders, en deze aanbrengen op de delen van je gezicht waar de nuance het hoogst is.

WAAR KAN IK DEZE MAKE UP BESTELLEN?

PHB is op de Nederlandse markt momenteel zo’n beetje voet aan de grond aan het zetten. Het is nog op zeer weinig plaatsen verkrijgbaar en voornamelijk on line. Uiteraard heeft www.puurenfit.nl deze gehele basis make up ( inclusief kwasten! )  in het assortiment opgenomen zodat jij ook meteen aan de slag kunt!
KLIK HIER om naar het besteloverzicht te gaan.

Wil jij ook naar EZO?

Voordat dit dossier on line kwam, heb ik de prachtige GLAM  foto’s gedeeld op mijn socials. Daar kwam meteen een stortvloed aan reacties op , mensen wilden weten WAAR Rosa en ik deze GLAM LOOK en prachtige wenkbrauwen hen laten doen. Daar geef ik met al mijn liefde graag antwoord op. . Ezo is Turkse, en heeft heel veel diploma’s aan de muur in haar gezellige salon in Rotterdam hangen. Zij geeft ook les en is gespecialiseerd in permanente make -up, en meest natuurlijke vormen van facelifting en bijvoorbeeld oog ( lid) correcties. Zonder operaties. Ezo mag alleen maar aan mijn gezicht en wenkbrauwen komen omdat ik haar volledig vertrouw. Ze staat inmiddels zelfs bekend om haar bizarre “ kunstwerk” als het komt op wenkbrauwen, zij maakt er veel werk van en werkt naar de mimiek en uitdrukkingen van een gezicht. Zij epileert met de bekende touw-techniek, dat doet ZEER, maar geeft ab-so-luut het beste resultaat , de groei blijft veel langer uit en de vorm veel langer in de wenkbrauwen. Ezo heeft dit zo perfect in de vingers dat zij klanten heeft die zelfs uit België komen om alleen bij haar hun wenkbrauwen te laten behandelen.

Ik heb afgelopen dagen mijn GLAM LOOK op mijn socials gezet en daar kreeg ik een ware explosie aan vragen over, WAAR ik mij zo mooi heb laten opmaken en vooral, waar ik mijn wenkbrauwen zo mooi heb laten doen. Vandaar ik een SHOUT OUT voor de geweldige EZO geef. ( NO SPON! )  Ezo is gevestigd met haar salon in Rotterdam-Schiebroek. Zij werkt op afspraak, maar je kunt ook gewoon bij haar binnen lopen. Ze heeft zeer lage prijzen, iets waar velen ook graag voor bij haar komen 😄 Ze kan in mijn beleving echt toveren met jouw natuurlijke schoonheid en deze helemaal naar boven halen. Onze Rosa als voorbeeld, zij had helemaal tot geen wenkbrauwen. Na haar bezoekje aan Ezo heeft ze weer een prachtige set wenkbrauwen boven haar ogen. ( zie foto’s ) Ezo stopt niet tot zij zelf tevreden is over het resultaat. Ezo gaat zeer spoedig ook speciale natuurlijke make up GLAM MAKE OVERS aanbieden met de producten die ik nu aan het testen ben , want zij vindt deze allemaal geweldig!
Wil je wat meer info? Ga dan naar de Facebook pagina van MOOI BIJ EZO
Wil je telefonisch contact?
06-86475365
De salon is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 .
Dus wil jij ook zulke prachtige wenkbrauwen, dan weet je nu de weg!

2 Reacties op “Een 100% meukvrije basis make up….bestaat dit en hoe mooi is dat? Wat vindt de professional?

  1. Ik heb de bb gehad in het glazen flesje , kon er jammer genoeg niet tegen , ik kreeg er pukkeltjes van . Ik denk waarschijnlijk door de olie s die er inzitten. Ik heb wel een gemengde huid .
    Wel mooie review

  2. Bedankt voor het artikel, maar dr hauschka bestaat al jaren en is toch ook 100% met natuurlijke ingrediënten? 😊 of heb ik dat mis en claimen ze dat alleen maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *