Geitenkaas bolletjes

Ik ben dol op bio-dynamische geitenkaas. Ik eet het niet vaak, en daarom blijft het super-lekker als je het dan weer eens eet. Wil je meer lezen over geitenkaas/zuivel? KLIK HIER Je kunt bio-dynamische geitenkaas alleen in de biowinkel kopen. Je kunt uiteraard ook voor biologische geitenkaas kiezen, deze kun je in de biowinkel en supermarkt kopen.

IMG_1772

Deze heerlijke broodjes zijn gemaakt met weinig ingrediënten en zeer voedzame ingrediënten, zodat je de broodjes zelfs als ontbijt kunt eten. Ze zijn uiteraard ook zalig bij de lunch, of als onderdeel van een maaltijd. Als tussendoortje zijn ze zeer vullend. Ze zijn arm aan koolhydraten.

Dit heb je nodig:

( voor vier broodjes)

  • 375 gram havermoutmeel of amandelmeel
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • twee eetlepels bieslook
  • twee eetlepels kerriepoeder
  • een ui, in stukken
  • een eetrijpe avocado
  • drie plakken bio ( dynamische) geitenkaas
  • warm water

IMG_1775

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal in de blender of keukenmachine de ui, kruiden, en avocado fijn.Scheur een plak geitenkaas in stukjes, snij de twee andere plakken in vier  of vijf stukken ( afhankelijk van hoeveel broodjes je wenst)  Roer de rest van de ingrediënten door de avocado-massa en roer de stukjes geitenkaas erdoor.  Voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een goed opschep-bare massa ontstaat.

IMG_1774

Schep grote bergjes op de bakplaat, maak er bollen van. Beleg ieder broodje met een plakje geitenkaas. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. De kaas moet goudbruin zijn verkleurd en gesmolten. Laat afkoelen.

IMG_1776

 

Een reactie op “Geitenkaas bolletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *