Geitenkaas cakes
Je vind het lekker, of je gruwelt ervan: geitenkaas. Mijn moeder griezelt er bijvoorbeeld van, maar ik kan hele stukken wegwerken als het moet 😉 Ik bak enorm graag met geitenkaas. Gesmolten geitenkaas smaakt nét even lekkerder dan vaste.
Ik gebruik alleen biologisch/dynamische geitenkaas. Dit is alleen verkrijgbaar in biowinkels. Het kost wat meer, maar ik persoonlijk vind afkomst en kwaliteit enorm belangrijk. Biologisch/dynamische geitenkaas, of biologische geitenkaas die je in biowinkels kunt kopen ( en dus NIET in supermarkten) komen van steekgebonden fabrikanten en bijvoorbeeld zorgboerderijen. www.klompenhoeve.nl is bijvoorbeeld zo’n mooi project. Wil je meer informatie over geitenzuivel? KLIK HIER
Om mooie ronde cakes te maken, heb je een ronde uitsteker nodig. Deze ringen kun je kopen in de meeste kook en bakwinkels en ook discounters als Action. Je kunt zelf de grootte van je cake bepalen met de grootte van de uitsteker. Uiteraard kun je de cakes ook gewoon in stukjes snijden.
Dit heb je nodig:
- 200 gram ( liefst biologisch/dynamische) geitenkaas, in plakjes
- 400 gram havermout
- 350 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
- 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- een grote banaan, gepureerd
- twee eetlepels kerrie madras
- twee eetlepels ras el hanout kruiden
- een eetlepel komijnpoeder
- warm water
Om te garneren:
- gemberpoeder
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Verbrokkel 100 gram geitenkaas in een kom en voeg de rest van de ingrediënten ( behalve de overige 100 gram geitenkaas) toe, voeg vervogens steeds warm water toe en roer flink door, tot de massa smeuïg is geworden. Stort de massa op de bakplaat en verdeel. Verbrokkel de 100 gram geitenkaas over de plak, en bestrooi met gemberpoeder. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Steek met een ronde uitsteker ronde cakes uit de plak.