Gember/kaneel limonade

Gember staat terecht bekend om zijn vele gezonde eigenschappen. Daarnaast is het erg lekker en werkt het verfrissend. KLIK HIER om alles over gember te lezen.  Het is niet verwonderlijk, dat gember veel wordt gebruikt in dranken. Denk aan ginger-ale of gember bier en gember siroop/ limonades.  Gember smaakt fris, kruidig en licht zoet, de ideale smaaknoten in een drank.

IMG_3358

Aan gemberdranken worden enorme hoeveelheden suikers en kunstmatige zoetstoffen toegevoegd. Dit maakt een gemberdrank niet alleen direct een stuk ongezonder, het is ook slecht nieuws voor ons gebit. Gelukkig kun je zelf zeer eenvoudig de lekkerste en meest populairste gemberdranken namaken. KLIK HIER VOOR INSPIRATIE.  Deze limonade maak je zeer eenvoudig zelf. Het is lekker fris, oppeppend, en dorstlessend. Maar het is vooral knettergezond. Gekoeld is de limonade op zijn lekkerst. Maar je kunt de limonade ook opwarmen en als hete drank drinken. Gebruik liefst biologische verse gemberwortel. Omdat je de gember niet schilt, kunnen er veel bestrijdingsmiddelen achterblijven.

Dit heb je nodig:

( voor een liter limonade)

  • een duimbreed stukje verse biologische gemberwortel, zeer fijn gesneden
  • twee pijpjes biologische ceylon kaneelstokjes, fijn verkruimeld
  • twee eetlepels biologische erythritol + drie druppels zuivere stevia
  • een liter water ( liefst gefilterd maar dat hoeft niet)

IMG_3356

Zo maak je het:

Doe de gember, kaneel, stevia en water in een pan en breng onder regelmatig roeren aan de kook. Laat 3 minuten doorkoken. Zeef het water door een zeef en vang de limonade op in een kom. Giet de limonade in een fles en laat goed afkoelen. Daarna in de koelkast bewaren. Gekoeld is het namelijk het lekkerste!

Snelle gember limonade

Wil je het allemaal wat sneller? Maak dan deze variant eens. Het vraagt ongeveer 5 minuutjes tijd. Rasp een duimdik stukje verse gember en voeg het rasp samen met 500 ml water in een steelpannetje en breng roerend aan de kook. Je kunt als je wenst hieraan nog 2-3 druppels zuivere stevia toevoegen voor een zoete gemberdrank. Als het water begint te borrelen, de pan van het vuur halen.

Zeef de massa met een zeefje en vang de drank op , giet over in een glazen fles. Laat verder afkoelen. Bewaar in de koelkast. Ik maak op deze manier vrij vaak versegemberdrank om mee te nemen. Verrukkelijk en mega snel klaar!

 

6 Reacties op “Gember/kaneel limonade

  1. Dank je wel voor dit recept! In het recept gebruik je een pijpje ceylon kaneel. Ik heb ceylon kaneel poeder staan. Zouden 2 niet afgestreken theelepels volstaan?

    • hai,
      Het kan werken, maar ik prefereer toch het stokje te gebruiken. Gebruik als poeder niet meer dan een eetlepel. Succes!

  2. Dankjewel voor het recept.
    Wat is het verschil tussen ceylon kaneel en gewone kaneel?
    Groetjes,
    Jeanine

  3. Deze limonade is geen siroop toch (gezien de hoeveelheden in de ingrediënten)? Dus bedoeld om onverdund te drinken?

  4. Hoi, ik heb het nu meerdere keren gemaakt. Ik gebruik iets minder kaneel (anderhalf pijpje) en 1 schep suiker. Heerlijk! Bedankt voor het recept.
    Groetjes,
    Geja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *