Gevulde eieren

Ik ben 98% veganist, ik eet wel verse eitjes die ik van een hobby-boer krijg, en soms zelf raap tussen de rondscharrelende blije kippetjes. Ik ben dol op eieren, en op deze manier heb ik er volledig vrede mee. Ik eet ze liefst gekookt met een klein beetje ( vegan ) mayo die ik ook zelf maak. Verrukkelijke traktatie vind ik dat. Maar ook gevuld zijn eieren lekker en gezond om te serveren tijdens feestelijke gelegenheden, zoals de feestdagen. Je kunt ze vullen met wat-je-maar-wenst. Eén van mijn grote favorieten is dit recept, altijd een groot succes! Het is niet moeilijk of ingewikkeld, het is gezond en het is onwijs lekker!

Gebruik liefst verse eitjes die je bij een hobby-boer of particulier kunt kopen. Informeer eens in je omgeving, tegenwoordig houden steeds meer mensen thuis kippen in hun tuin. Kun je geen verse eitjes vinden in je omgeving, koop ze dan liefst biologisch / dynamisch in bij de biowinkel. Dit geeft niet alleen de meest dier-vriendelijkste eitjes, ook de meest lekkerste! Laat de eieren goed doorkoken. En laat ze na het koken enige tijd afkoelen.

Wat heb je nodig?

  • 10 gekookte eieren, gepeld en door midden gesneden
  • een kleine prei
  • 200 gram bloemkool
  • 150 gram bladspinazie
  • twee flinke eetlepels gerookte paprikapoeder
  • een eetlepel kerriepoeder
  • een eetlepel komijnpoeder
  • een verse teen knoflook, uitgeperst
  • een klein scheutje AMINOS of tamarisaus
  • edelgist
  • homemade veganistische mayonaise

Zo maak je het:

Verwijder de dooiers uit de halve eieren, en doe deze in een kom. Kok de prei / bloemkool en spinazie, giet af en pureer tot een gladde massa. Roer de dooiers, kruiden, en Aminos door de puree. Vul de eieren met de puree en bestrooi royaal met edelgist. Garneer af met een toefje mayonaise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *