Gevulde pompoen ( vegan )

Dit gerecht kun je binnen 30 minuten op tafel zetten! Lekker in de herfst / winterperiode , rondom ” pompoenen tijd” Pompoenen zijn dan op hun best! Je kunt de gevulde pompoen eten als ontbijt, lunch en als onderdeel van een diner. Ook tussendoor is het heerlijk om aan te ” knabbelen”. De vulling kun je gebruiken als garnering op de stukjes pompoen. Afhankelijk van de grootte van de pompoen is het goed voor 2-4 personen. Je kunt ieder gewenste pompoensoort gebruiken, maar de oranje HOKIADO is meest geschikt .

Dit heb je nodig:

  • een middelgrote pomppoen
  • een grote, of twee middelgrote zoete aardappelen, gewassen en in de schil gelaten, in stukjesgesneden
  • 3 zoete biologische uiem
  • een duimbreed stukje verse gemberwortel
  • een eetlepel Italiaanse kruiden
  • een eetlepel paprikapoeder
  • een eetlepel basilicum
  • een eetlepel rozemarijn

Om te besmeren:

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195•C. Bekleed een kleine bakplaat of ovenschaal met bakpapier. Maal in de keukenmachine de ui, zoete aardappel, gember en de kruiden tot een puree. Snij de pompoen door midden, liefst een paar centimeter onder de steel, zodat er een soort dekseltje ontstaat. Verwijder de pitten ( gooi deze niet weg! KLIK HIER ) en zet het onderste deel van de pompoen in de schaal of op de plaat. Vul deze royaal met het mengsel en zet het deksel erop. Besmeer de pompoen tot slot met Aminos / of sojasaus.  Bak de pompoen in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Als de schil zacht aanvoelt is de pompoen gaar.

Je kunt het deksel alvast in stukjes maken, zodat iedereen met zijn eigen lepel de vulling op een stukje kan garneren. SMULLEN MAAR!  Dit gerecht is arm aan koolhydraten, rijk aan vitaminen, mineralen en vezels en zeer rijk aan béta-carroteen. Het is verder vet-arm en ontzettend goed toepasbaar bij / in en om gerechten. Ook lekker goedkoop en dus budget vriendelijk!

 

2 Reacties op “Gevulde pompoen ( vegan )

  1. Lijkt me lekker zeg!!
    Vraagje, de zoete aardappel even koken neem ik aan??
    Groetjes van Machteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *