Gevulde zoete aardappelen met geitenkaas

Je kunt mij voor weinig dingen wakker maken. Er zijn hooguit vijf dingen waar ik graag mijn bed voor uitkom, en daar vallen o.a zoete aardappelen en zuivere biologisch/dynamische geitenkaas onder. De echte biologisch/dynamische zachte geitenkaas heeft een veel betere, karakteristieke smaak ( vind ik )  dan niet biologisch. Deze zoete aardappelen bevatten een heerlijke vulling van gewokte groenten en een dikke laag geitenkaas. ON-WEER-STAAN-BAAR lekker! Je kunt bij de gevulde aardappelen gestoomde groenten en/of quinoa, haver of gierst serveren. Heerlijk als lunch!

SAM_0574

Dit heb je nodig:

( voor twee personen)

  • twee grote zoete aardappelen, gewassen en in de schil, gedroogd
  • een halve kleine prei, in zeer kleine stukjes
  • een sjalot, fijn gesnipperd
  • een verse teen rauwe knoflook, fijn gesnipperd
  • een kleine wortel, schoon geschrapt en in zeer fijne stukjes gesneden
  • enkele takjes verse bladpeterselie, fijn geknipt
  • een halve kleine punt paprika, in zeer fijne stukjes gesneden
  • 150 gram tomatenpuree
  • een eetlepel ras el hanout kruiden
  • een snufje keltisch zeezout
  • een theelepel rozemarijn
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • verse takjes bieslook, fijn geknipt

SAM_0573

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet met een scherp mes een grote kruis in beide aardappelen, snij het kruis diep door. Gaar de aardappelen in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten, blijf controleren tot ze goed zacht zijn gegaard.

SAM_0576

Laat onderwijl de aardappelen garen in een koekenpan een beetje avocado of kokosolie heet worden en bak de groenten, kruiden en tomatenpuree gaar.

Haal de aardappelen uit de oven en hol ze voorzichtig met een lepel uit. Vul ze met de gewokte groente. Schep er tot slot de geitenkaas op en bestrooi met de bieslook. Laat de aardappelen ongeveer 5-8 minuten  nabakken in de oven tot de geitenkaas goed is gesmolten.

SAM_0575

2 Reacties op “Gevulde zoete aardappelen met geitenkaas

  1. Heerlijk! Ook al kunnen we niet alle ingrediënten gebruiken vanwege een rode-peperallergie, blijft er toch genoeg smaak over met de overige benodigdheden. Ook heel lekker met geitenbrie (Eko Plaza). Dit gaan we vaker maken!

  2. Hallo Monique

    Dit recept ga ik zeker een keer maken.
    Ik vraag mij alleen af wat je met de uitgeschepte aardappel doet?

    Vriendelijke groet,
    Agaath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *