Ghee en kokosolie: de perfecte combinatie! Proef het in deze koekjes!

Ik gebruik het al jaren: zuivere kokosolie en ghee. Alles over kokosolie kun je hier lezen, alles over ghee kun je hier lezen. Naast dat het meest gezond is, is het ook nog eens superlekker. Ik werd daarom niet blijer, toen ik erachter kwam, dat sommige fabrikanten deze geweldige combinatie samen in een potje zijn gaan stoppen om te verkopen. Wat een uitvinding! Dit smaakt samen niet alleen lekker, het is ook nog eens een zeer gezond alternatief voor bakproducten.

IMG_1240-768x1152

Ik maak mijn ghee altijd zelf. Dit is namelijk helemaal niet zo moeilijk, maar toch….het blijft even een werkje. Ik ben daarom best happy met een zeer goed alternatief op de markt.

IMG_2159

Royal Green, één van de merken die de meest zuiverste kokosolie op de markt heeft gebracht, heeft ook een variant ” coconut-ghee”. Ik steek niet onder stoelen en banken dat ik een zeer groot fan ben van dit merk. Royal Green is één van de zeer weinigen, die 100% zuiver, puur en zo dichtbij mogelijk de natuur zelf werkt. Daarnaast durft deze fabrikant 100% garant te staan voor zijn biologisch gecertificeerde kwaliteit. Dat durven niet veel fabrikanten. En dit toont lef en 100% vertrouwen in zijn product. Daar kan ik bewondering voor hebben. Veel fabrikanten hebben meer dan genoeg te verbergen. Royal Green is één van de weinigen die geen geheimen heeft en alles valt te traceren. Ik kan daarom garanderen, dat zowel de kokosolie als ghee van dit merk 100% puur, zuiver, en biologisch gecertificeerd zijn.

Je kunt deze ghee/coconut natuurlijk ook zelf maken door een deel kokosolie en een deel ghee te mengen. Maar wil je gaan voor gemak, dan zijn deze kant-en-klaar potten een geweldig alternatief. Je kunt ze kopen in vele biowinkels, gezondheidswinkels en via internet .

IMG_2163

Deze verrukkelijke hazelnoot koekjes zijn heerlijk zacht en smeuïg en krijgen dankzij de ghee/coconut een zeer bijzondere smaaknoot. Ze zijn erg eenvoudig om te maken.

Dit heb je nodig:

  • 50 gram ghee/coconut ( zacht)
  • 200 gram hazelnootmeel of amandelmeel
  • 50 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • twee volle eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een theelepel vanille bourbon ( optioneel)
  • warm water

Voor de garnering:

  • gemengde noten
  • vanille bourbon*

(* vind je bourbon te duur? Dan kun je ook ceylon kaneelpoeder gebruiken)

IMG_2165

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar en voeg kleine beetjes warm water toe tot de massa smeuïg maar nog goed opschep-baar blijft. Schep met een lepel bergjes op de bakplaat. Garneer met de noten en vanille. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.

IMG_2164

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *