Hartig groente brood

Dit groentebrood is niet alleen ontzettend lekker, maar ook zeer voedzaam. Je kunt het brood dan ook op ieder moment van de dag eten. Het bevat veel groenten en belangrijke voedingsstoffen. In stukjes gesneden ook lekker bij de borrel!

Dit heb je nodig:

  • 175 gram havermout
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 375 ml warm water
  • twee eieren
  • een flinke eetlepel kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • twee bosuitjes, fijn gesneden
  • een rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 100 gram gewassen bladspinazie
  • een grote tomaat, in kleine stukjes gesneden
  • een eetlepel ras el hanout kruiden
  • een eetlepel Italiaanse kruiden
  • een theelepel kurkuma
  • een snufje zwarte peper
  • een flinke scheut Aminos of tamarisaus

SAM_2247

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een middelgroot vierkant brood/bakblik in met kokosolie/vet. Bekleed de bodem met een stukje bakpapier. Roer alle ingrediënten in een grote kom stevig en goed door elkaar. stort de massa in de vorm, en tik enkele malen op het aanrecht aan. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-60 minuten, blijf goed controleren tussentijds. Laat afkoelen.

SAM_2248

Je kunt er uiteraard nog tal van andere lekkere groente en kruiden aan toevoegen!

SAM_2245

3 Reacties op “Hartig groente brood

  1. Dit ziet er smakelijk uit en heel fijn, allemaal bekende ingrediënten. Ik ga het zeker maken. Dank je voor het recept

  2. Het brood staat nu in de oven, ik ben benieuwd! Maar het ruikt al lekker.

  3. Hoi Monique

    Lijkt mij heel erg lekker, kan ik hem ook vegan maken?

    Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *