Vegan mango room taartpunten ( suikervrij)

Mango is één van de zoetste vruchten ter wereld. Dit betekent, dat het erg rijk is aan vruchtensuiker ( fructose) wat zo’n hele mango toch al snel gemiddeld zo’n 65 gram suikers oplevert. Als je op je suiker-inname ( moet) letten/let,  zijn mango’s niet echt zo’n goed idee. Ze zijn wel ontzettend lekker. Greensweet-stevia bedacht daarom een vloeibare stevia druppel, Met een mango smaak. Deze smaak is afkomstig uit een puur extract. Door deze extractie wordt een sterke mango smaak verkregen, terwijl er geen of nauwelijks suikers aan te pas komen. Op deze manier kun je dus wel genieten van de smaak van mango, maar skip je de suikers.

SAM_2253

Deze verrukkelijke room punten bevatten geen suiker. Ze zijn geschikt voor veganisten, en zijn ontzettend voedzaam. Ik heb gebruik gemaakt van haverroom. Dit kun je kopen in de biowinkel. Je kunt ook kiezen voor kokosroom, sojaroom of amandelroom.Deze varianten vind je ook in de biowinkel.

DIT HEB JE NODIG:

  • 175 gram volkoren boekweitmeel
  • 150 gram havermout
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 35 gram biologische magere cacaopoeder
  • 200 ml water
  • 15-20 druppels greensweet-stevia mango

Voor de topping:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ronde lage vorm ( 20 cm) goed in met kokosolie, of avocado olie. Roer alle ingrediënten voor de bodem in een kom goed en stevig door elkaar. Als de massa wat te droog en los-korrelig blijft, ietsje meer water toevoegen. Stort de smeuïge massa in de vorm en tik de vorm enkele malen goed aan op het aanrecht.

SAM_2250

Roer de geleisuiker door de room, en schenk dit over de bodem. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat enige tijd GOED afkoelen. Snij de taart in de vorm in taart punten.

SAM_2252

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *