Haver-banaan torens ( vegan)
Deze heerlijke torens zijn erg leuk om als traktatie uit te delen! Maar ook erg leuk bij een high tea, of gewoon lekker voor in de lunchtrommel, of bij de koffie/thee..of… Ze zijn bijzonder gemakkelijk om te maken. En bevatten lekker weinig ingrediënten, die bovendien erg budgetvriendelijk zijn, overal verkrijgbaar en daarom een stuk toegankelijker om te maken! 100% vegan en meukvrij. Zet de gevraagde 250 gram havermout enkele uren tevoren wel even in water + stevia te weken. Dit hoeft niet zo lang, ongeveer een uurtje tot drie uurtjes. Zet de mout samen met twee flinke eetlepels GreenSweet stevia sweet Xtra in water te weken, gebruik niet teveel water, zorg dat de mout nét in water staat, roer goed door. Staat er na de weektijd nog erg veel water op de mout? Giet dit dan af.
Dit heb je nodig:
- drie bananen
- 250 gram geweekte havermout ( zie toelichting hierboven)
- een flinke eetlepel wijnsteenbakpoeder
- Voor de chocoladelaag: zie recept
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de bananen in mooie, gelijke stukken, gebruik de delen die meest recht staan. Zet deze op de bakplaat, hou ruimte vrij tussen de stukken. Schep ieder stuk steeds vol met de havermout, zodat de stukken geheel zijn bedekt met havermout. Bak de torens in het midden van de oven gaar in ongeveer 40 minuten, blijf tussentijds erg goed controleren, het kan sneller gaan. Laat erg goed afkoelen ( koud)
Als de torens koud zijn afgekoeld, kun je de chocoladelaag erop smeren. Maak de chocolade volgens het recept. Je kunt de torens in de teruggestolde chocolademassa dopen, voor een wat dikkere laag kun je de chocolade er het beste op scheppen met de lepel. Laat verder goed drogen.
VERRASSING INSIDE! 😉