Chocolade brownies ( vegan)
WAUW! ” ..Oh my! ” ” Oh, wat lekker zeg! ” ” ooooeehh! ” ” LEKKERRRRR!” Zomaar wat spontane reacties van mensen aan wie ik deze onweerstaanbare brownies liet proeven en keuren 😉 En ik geef ze geen ongelijk: ze zijn zelfs nog lekkerder dan de suikerbommen uit de winkel. Moeilijk om te maken? Welnee! Probeer het zelf maar!
Dit heb je nodig:
- vier grote bananen
- 200 gram zonnebloempitten
- 50 gram volkoren boekweitmeel
- 50 gram hazelnoten
- anderhalve eetlepel Fiberfin of psyllium ( Fiberfin bestellen? Klik hier )
- 15 druppels GreenSweet stevia chocoladesmaak
- een eetlepel wijnsteenbakpoeder
- drie eetlepels biologische magere cacaopoeder
Voor de chocoladelaag: zie “ zelf chocolade maken” voor het recept
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een brownievorm of een vierkante ovenschaal met bakpapier. Pureer in de keukenmachine alle ingrediënten tot een gladde massa. Stort de massa in de vorm en smeer goed uit. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat koud afkoelen.
Maak de chocolade volgens het recept , en besmeer de cake royaal met de chocolade. Laat hard worden. Snij tot slot in mooie vierkante stukken.