Haver cake-gebakjes ( vegan)

Wauw, wat ontzettend lekker, deze bijzondere gebakjes! Ze zijn opgebouwd uit vijf lagen, en het hoofdingrediënt is havermout. Je kunt, voor het beste resultaat, de havermout het beste 24 uur tevoren in water en stevia laten weken, maar dat hoeft niet, of de weektijd kan korter ( 4-8 uur) Zet de gevraagde 250 gram havermout samen met anderhalve eetlepel stevia sweet Xtra ( of gebruik 10-12 stevia druppels) in ruim water te weken. Staat er na de weektijd nog teveel water op de mout? Giet dit dan af, anders wordt het beslag te nat. Wil je ook graag letten op fytinezuur? Voeg aan het weekwater dan 20 gram volkoren boekweitmeel toe, of een theelepel spirulina. ( ampul kan ook, de havermout wordt dan licht blauw van kleur! )

Dit heb je nodig:

Voor de eerste en vierde laag:

  • 250 gram havermout, geweekt ( zie toelichting hierboven)
  • drie eetlepels biologische magere cacaopoeder

Voor de tweede laag:

  • 250 gram zonnebloempitten
  • een grote banaan

Voor de derde kaag:

  • 200 gram pompoenpitten
  • een grote banaan

Voor de topping:

  • een banaan
  • een appel, gewassen en in de schil, in stukken
  • een peer, gewassen en in de schil in stukken
  • twee kiwi’s

Om te garneren:

 

SAM_5733

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden, gebruik een vierkante ( brownie) vorm of ovenschaal, bekleed deze met bakpapier. Halveer de havermout, roer door één deel de cacaopoeder en voeg daaraan nog een heel klein beetje water toe. Stort de naturel havermout op de bodem van de vorm en smeer netjes uit. Pureer in de keukenmachine de zonnebloempitten en de banaan tot een fijne massa en stort deze op de havermoutlaag in de vorm, verdeel. Doe hetzelfde met de ingrediënten voor de derde laag. Smeer de chocolade havermout op de derde laag en verdeel opnieuw. Pureer alles voor de topping in de keukenmachine tot een gladde massa en schenk over de massa in de vorm. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat goed afkoelen, snij in mooie vierkante stukken.

 

SAM_5736

Bestrooi de blokken met de poedersuiker.

SAM_5735

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *