Haver -chocolade blokken ( vegan)

Deze heerlijke blokjes zijn gezoet met COOL BEAR limonadesiroop. Heb je dit niet in huis? Dan kun je ook stevia druppels gebruiken, of stevia sweet Xtra! Je kunt, voor het beste resultaat, de havermout het beste 24 uur tevoren in water en stevia /cool bear laten weken, maar dat hoeft niet, of de weektijd kan korter ( 4-8 uur) Zet de gevraagde 300 gram havermout samen met 40 -50 ml cool bear limonadesiroop ( smaak naar keuze) in ruim water te weken. Staat er na de weektijd nog veel water op de mout, giet dit dan af.

SAM_5728

Dit heb je nodig:

  • 300 gram havermout, geweekt ( zie toelichting hierboven)
  • een kleine verse ananas, in stukjes gesneden
  • een eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • drie eetlepels biologische magere cacaopoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, gebruik een vierkante ( brownie) vorm of ovenschaal, bekleed met bakpapier.Roer het bakpoeder en de stukjes ananas door de havermout.  Halveer de havermout, roer door één helft de cacaopoeder en voeg een heel klein beetje water extra toe. Stort de naturel havermout in de vorm en verdeel over de bodem. Stort de cacaomassa er bovenop en verdeel. Bak de massa in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen. Snij in kleine vierkante blokjes.

SAM_5729

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *