Hazelnoot / carob herfst cakejes ( vegan )

Wil je eens lekker uitpakken, en iets lekkers, gezonds en bijzonders op tafel zetten voor je gasten? Maa dan eens deze verrukkelijke cakejes! Ze zijn snel gemaakt en hebben een heerlijk herfst-tintje! Superleuk om tijdens de herfstperiode te maken! Maar je kunt ze natuurlijk ook in de zomer, lente en winter maken!

Ik heb gebruik gemaakt van CAROB poeder. KLIK HIER om alles over dit alternatief op cacaoporder te lezen. Carob heeft een heerlijke, zoete, cacao-achtige smaak met een vleugje noot. Geweldig lekker! Je kunt carobpoeder kopen in de biowinkel of on line, bijvoorbeeld HIER .  

Je kunt de cakes ieder gewenste vorm geven. Ik heb een ronde koek uitsteker gebruikt om er een leuk rond cakeje van te maken, maar je kunt uiteraard ook de plak in vierkante stukken snijden, of een andere koek uitsteker / vorm gebruiken. It’s all up to you!

Dit heb je nodig:

  • 400 gram havermout
  • een grote gepureerde banaan
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia Sweet Xttra
  • 100 gram carob poeder
  • plantaardige melk

Voor de topping:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170•C, bekleed een  middelgrote vierkante ovenschaal met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar terwijl je beetjes melk toevoegt, tot de massa goed smeuïg is geworden. Stort de massa in de schaal en verdeel. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Maak een stevig glazuur, door de carob en stevia met steeds kleine beetjes melk op te roeren. Snij of vorm de cakes uit de plak. Besmeer de cakes met het glazuur en bestrooi met de gehakte hazelnootjes.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *