Healthy rocks
Deze ” healthy rocks” ( gezonde rots)is zo knettergezond dat je hem echt overal en waarbij dan ook kunt eten. Als snack, als onderdeel bij de maaltijden ( ontbijt/lunch/diner) en als heerlijke afsluiter/dessert. Het zijn ook zeer geschikte kandidaten op de high tea tafel, of lekker bij de borrel, een kopje thee of koffie….eigenlijk gewoon op ieder moment van de dag! Omdat ze vol zitten met zeer gezonde voedingsstoffen en licht verteerbaar zijn, zijn ze ook geschikt voor na het sporten. Ze vullen de verloren mineralen weer snel aan.
De topping is gemaakt van mijn populaire AVOBA chocoladepasta. Hoe je dit super eenvoudig maakt kun je hier lezen. Je maakt de rotsen in nog geen 45 minuten!
Dit heb je nodig:
- een eetrijpe avocado
- twee eetlepels stevia sweet Xtra
- 200 gram zonnebloempitten
- 50 gram havermout ( droog)
- 100 ml haver of andere melkvervanging
- een theelepel ceylon kaneelpoeder
Voor de topping:
- AVOBA chocoladepasta
- gojibessen
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een homogene massa. Schep bergjes op de bakplaat. Bak de rotsjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat goed afkoelen.
Schep steeds een lepel Avoba chocopasta op een rotsje en bestrooi met enkele gojibessen.
Hoi Monique, bij deze wil ik je complimenteren met je heerlijke recepten. Ik heb gisteren deze healthy rocks gemaakt om mee te nemen naar een vergadering. Er worden daar altijd heerlijke koekjes en snoepjes neergezet en ondanks mijn goede voornemens om daarvan af te blijven lukt dat nooit.
Nu had ik deze rocks mee en kostte het mij geen enkele moeite om van de andere koekjes af te blijven, integendeel zelfs, de mijne waren veel lekkerder als wat daar stond dus hartelijk dank daarvoor.
wat een ontzettend leuk compliment!!!!!!! Super! DANK JE WEL!