Herfst carrot cake

In het najaar verlangen we weer naar wat stevigers. Deze worteltaart vult lekker en is enorm voedzaam. Daarnaast zo gepiept!

Dit heb je nodig;

  • 400 gram  rauwe wortelen, in plakjes gesneden + 300 gram extra ( totaal dus 700 gram)
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 200 gram havermout ( droog)
  • twee bananen
  • 15 gram bakpoeder
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • 20 gram chiazaad
  • 30 gram lijnzaad, heel
  • 350 ml water

Om te garneren:

  • homemade aardbeienjam, of 100% puur ( biowinkel)
  • kokosrasp
  • ceylon kaneelpoeder

sam_8113

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een platte ronde bakvorm met bakpapier ( 24 cm) Pureer de 400 gram wortelen eerst fijn in de keukenmachine. Voeg daarna de rest van de ingrediënten voor de taart toe ( behalve de achtergebleven 300 gram wortelen) en pureer tot een fijne massa. Spatel wat wortelschijfjes door het beslag,.

sam_8109

stort het beslag in de vorm en verdeel. Doe de rest van de wortels in de keukenmachine, en bestrooi royaal met kaneel. Maal kort tot een rasp. Verdeel de rasp over de taart. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-55 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

sam_8108

Besmeer de taart met aardbeienjam, en bestrooi tot slot met kokosrasp.

sam_8110

Een reactie op “Herfst carrot cake

  1. hallo,ik veronderstel dat de wortelen rauw gebruikt worden voor de taart,
    dank u

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *