Spinazie-geitenkaas breek-krans

Deze krans is geweldig lekker voor een voedzame lunch. Tevens kun je de krans maken voor feestelijke gelegenheden, want fraai oogt hij zeker! Je kunt de krans gemakkelijk breken in gelijke stukken, zodat je een soort broodje krijgt. De krans is glutenvrij. Tevens zeer budgetvriendelijk!

sam_8115

Dit heb je nodig:

( voor de krans)

  • 400 gram melenmix ( ik heb boekweitmeel, rijstmeel en amandelmeel gebruikt, maar je kunt uiteraard ook gewoon enkel boekweitmeel gebruiken)
  • drie eetlepels fiberfin of psyllium ( dit kun je o.a kopen in de biowinkel, en bij Kruidvat)
  • 200 ml water
  • een ei

Voor de vulling:

  • 200 gram gewassen bladspinazie, fijn gemalen
  • 100 gram geitenkaas
  • tamarisaus
  • een losgeklopt ei om te besmeren
  • gedroogde oregano

sam_8116

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Leg een vel bakpapier op je werkplek klaar. Roer alle ingrediënten voor de krans in een kom door elkaar en kneed vervolgens handmatig tot een soepele deegbal, Stort de deegbal op het vel bakpapier en druk plat. Bekleed het deeg met een stuk plastic huishoudfolie en rol het deeg met een deegroller uit tot een ronde plak.

sam_8117

Maak in het midden met een pizzasnijder of mesje een kruis. Bekleed de buitenste rand met de spinazie en besprenkel deze met tamarisaus. Trek de geitenkaas in stukjes en verdeel over de spinazie. Pak steeds vanaf het midden aan een uiteinde van een inkeep de punt van het deeg vast en rol deze voorzichtig naar buiten op. Dit vormt de krans. Sluit de uiteinden aan de buitenkant aan het deeg. Besmeer de krans met het ei en bestrooi rijkelijk met oregano. Bak de krans in het midden van de oven gaar in ongeveer 20 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Lekker om zowel warm als koud op te smullen!

sam_8118

 

 

2 Reacties op “Spinazie-geitenkaas breek-krans

    • nee…de krans valt dan uit elkaar…..je kunt wel speltmeel gebruiken. ( als je gen problemen hebt met gluten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *