Humpie dumpies
Weer zo’n kinderlijk eenvoudig recept om te maken en simpelweg verrukkelijk! Dit recept vraagt om een weektijd vooraf van liefst 24 uur ( voor de havermout) maar korter kan ook: 4-8 uur. Zet 300 gram havermout samen met twee eetlepels stevia kristal sweet Xtra in ruim water te weken.
Dit heb je nodig:
- 300 gram havermout ( zie hierboven)
- circa vijf/zes bananen ( afhankelijk van de grootte)
- drie eidooiers ( gebruik de eiwitten bijvoorbeeld om deze heerlijke chocolademousse te maken! )
- twee eetlepels ceylon kaneelpoeder
- een eetlepels erythritol suiker
- enkele druppels pure vanille extract
Om te garneren:
- cacaonibs
- geschaafde amandelen
- kokosrasp
- mix van zaden en pitten
- cacaopoeder
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de topjes van de gepelde bananen af en snij vervolgens in grove stukken. Zet de stukken op de bakplaat in rijen. Roer de suiker, kaneel, eidooiers en vanille door de havermout. Schep met een grote lepel steeds wat havermout over de stukjes banaan, zorg dat ze goed in havermout zijn bedekt. Bestrooi de humpie dumpies met de verschillende garneringen. Bak de dumpies in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, controleer tussentijds. Laat ze afkoelen.