Iedereen gezond insecten-vrij de zomer door met Moringa insecten olie!

Het muggenseizoen valt vroeg dit jaar ( 2019)  Ik kreeg er al last van rond eind April. Het is ieder jaar weer afwachten tot hoelang ik het kan uitzingen zonder mijn klamboe-tent, maar uiteindelijk moet ik de zomermaanden slapend in deze tent op mijn bed doorbrengen. Dat is geen ramp, maar echt tof is het ook niet te noemen. Het is een crime om je bed enigszins goed op te maken, want het is creatief denken geblazen om je beddengoed in de tent goed te strijken. Het is ook niet echt “ vrij”, wat mij soms ook een verstikkend en gevangen gevoel geeft. Maar het is echt de ENIGE oplossing om muggen-vrij aan mijn nachtrust toe te komen. 

Nu hoor ik jullie denken “ er zijn toch zoveel natuurlijke middeltjes die de muggen weg houden? Want ik hoop, dat iedereen wel zover denkt, dat DEET echte meuk is. KLIK HIER maar eens op, om te lezen, wat ik allemaal al niet heb geprobeerd, want uiteraard ben ik niet voor één gat te vangen. Van etherische oliën tot verse bossen lavendel, van citronella.tot de vele natuurlijke muggensprays die in de handel zijn. De muggen die hier rond mijn huis rond zoemen lachen me gewoon uit. En lijken al die zogenoemde muggenwerkende geuren juist aangenaam te vinden, ze prikken mij er in ieder geval niet minder door.
Ik denk dat ik gewoon pech heb, ten eerste lijk ik “ lekker te ruiken” voor muggen, en laten ze vriendlief met rust terwijl ik wordt leeg gezogen, en woon ik in een groengrijze omgeving waar ook veel water vindbaar is. De geweldigste kweek vijvertjes voor muggen om zich voort te planten.
Zeker afgelopen twee / drie jaar is het echt vreselijk geworden met de muggen. Ondanks mijn horren, en afgeschermde openingen komen die ettertjes gewoon binnen om mij volledig leeg te zuigen en mij uit mijn slaap te houden. Voordat ik uit wanhoop de klamboe-tent bestelde op internet, werd ik serieus knetter-gek van die rot insecten. Ik werd iedere morgen gebroken wakker omdat het gezoem en de jeuk mij wakker hielden. Gevolg was dat ik overdag erbij liep als een suf konijn met een hoofd vol watten, bovendien onder de rode bulten. Vriendlief was er ook klaar mee. Hij kwam uiteindelijk thuis met een tas vol DEET teringzooi.Dat heb ik hem meteen terug laten brengen, want naast dat ik deze meuk never-nooit op mijn huid ga smeren, of  nog erger, laat verspreiden via stroom, is mijn huid er gelukkig ook niet blij mee. Dus: heb ik een peperdure klamboe tent besteld. En daar géén seconde spijt van gehad. Ja, het is vreselijk onhandig en ook soms wat benauwend, maar het is noodzakelijk kwaad in huize van der Vloed.
Goed, so far so good. Maar……..de muggen zoemen niet alleen s’nachts door mijn huis. Ook overdag en vooral s’avonds kunnen ze mij net zo hard prikken als s’nachts. En ja, voordat jullie gaan toeteren, ik heb mijn hele huis inmiddels mug-proof  gemaakt met horren en screendeuren. Maar hoe goed je het ook doet, die krengen zijn hier echt hardnekkig. S’avonds zie je ze gewoon met honderden tegelijk om lantaarnpalen vliegen en overdag zie je hordes rondom plassen zwermen, ik woon erg dichtbij deze wateren / sloten. Het is gewoonweg BALEN. Als ik op mijn balkonnetje wil zitten is het mezelf goed inpakken, om zo de muggen van mij af te slaan.
Vorig jaar praatte ik erover met Jouke, de drijvende kracht achter www.moringasfinest.nl. Hij weet als geen ander wat insecten zijn. Hij werkt iedere dag in zijn biologische kassen om ons te kunnen voorzien van verse biologische moringa, die naast biologisch ook onwijs duurzaam en milieuvriendelijk is, omdat niets vanuit het buitenland hoeft te komen ( poeders, capsules, gedroogd, thee ) Jouke kweekt ieder jaar weer wat nieuws, hij is zelf enorm gek op experimenteren. En ik ben de ongelofelijke bofbips die regelmatig al dat lekkers krijg. Zo heb ik al eens een reuzen pompoen gekregen, maar ook heb ik de lekkerste spinazie geproefd die ik ooit heb mogen proeven. Jouke is iedere dag druk in de weer in zijn kas, het gehele jaar door. In de winterperiode is dat best aangenaam, maar in de zomermaanden kan de temperatuur in de kas gigantisch oplopen, tot wel, schrik niet, 40•. En hoger. Jouke is het inmiddels gewend en hij weet zich goed en natuurlijk te beschermen tegen de zwermen insecten in en rondom zijn kas.
Hij vertelde mij vorig jaar over zijn eigen bedachte tinctuur, wat hij met zijn eigen moringa olie vermengde. Ik heb voeg jaar een flesje gekregen, en ik wist niet wat mij overkwam. Geen mug om mij heen te bekennen! Ik was er zo gigantisch enthousiast over dat ik Jouke heb overgehaald dit te gaan produceren, omdat ik mij het “ leed” van anderen zeer aantrok. Op mijn “ klaagzang” op social media kwamen name,ijk enorm veel reacties los van mensen die in exact hetzelfde schuitje zaten als ik.Hoe gaaf zou het dan niet wezen, om hen dit super en 100% meukvrije middel tegen de muggen te bieden? Jouke vond het gelukkig een leuk idee en hij is gaan produceren. De flesjes waren echter al binnen een dag uitverkocht, Jouke kon er niet tegenop produceren ( hij maakt het allemaal ook echt zelf! ) Dit jaar heeft hij het dan ook iets georganiseerder aangepakt en heeft hij ook de formule verbeterd. Ik kreeg onlangs een fles opgestuurd, en ben deze direct gaan testen. Een review.

WAT IS MORINGA INSECTEN OLIE?

Jouke heeft er dit keer iets langer over gedaan om een zeer uitmuntende formule te ontwikkelen, die niet alleen muggenwerend werkt, maar ook zeer geschikt is om andere insecten ver van je vandaan te houden, zonder dat je zelf stinkt naar een varkensstal. Zo hou je bijvoorbeeld steekvliegen ook bij je uit de buurt. Dit biedt ook mogelijkheden voor ( huis ) dieren. Want je kunt deze insectenolie ook gebruiken voor dieren, denk daarbij aan paarden, en honden. Jouke heeft het allemaal zelf goed getest, ook op zijn eigen hond. Daarover later meer.
De olie is een pure, 100% meukvrije,  en 100% natuurlijk alternatief op de synthetische en chemische ( DEET ) anti-insecten middelen. Het bevat pure oliën. Meer niet.
 Laten we eerst even kijken naar wat er dan allemaal  in de tinctuur zit:
NEEMZAADOLIE 
WALNOOTOLIE
CITRONELLAOLIE
KAMFER
MINTOLIE
EUQALYPTUSOLIE: 
LAVENDELOLIE
GERANIUMOLIE
Het hoofdbestanddeel van de tinctuur is de neemzaadolie. Neem ( spreek uit : NIEM ) is een boom / struik uit de Mellaceae familie. In India wordt deze boom al decennia’s lang gebruikt voor medicinale doeleinden en wordt het als insecticide gebruikt, dus helemaal vreemd is het niet dat Jouke deze neem als hoofdingrediënt heeft gebruikt. Na ongeveer vier jaar gaat de boom vruchten dragen. Na 10 jaar kan de boom zo’n vijftig kilo vruchten leveren. Deze  ( steen ) vruchten lijken erg op olijven , hebben een dunne schil en vrij bleek / geelachtig vruchtvlees. Ze smaken bitter/ zoet. Van de vruchten wordt olie geperst. Het extract wordt gezuiverd en er blijft een licht stroperige massa over, die een laag smeltpunt heeft ( 23•C ) Er zijn maar liefst meer dan veertig actieve bestanddelen ontdekt in neem-olie. De bestanddelen AZADIRACHTINE en SALANNIN zorgen voor de insectenafwerende werking in de olie. Het werkt in perfecte harmonie met mens, dier, plant en milieu, en wordt ook vaak gebruikt als een natuurlijk bestrijdingsmiddel. De olie wordt bijvoorbeeld toegepast om planten te beschermen tegen schimmels. In de biologische / dynamische landbouw wordt neem erg veel gebruikt. De stof AZADIRACHTINE verstoort de ontwikkeling-cyclus dat gaat van embryo’s, larve, pop naar volwassen insect. De larve kan zich niet ontwikkelen tot insect en sterft uit. Maar wat juist zo geweldig is aan Neem, is dat deze olie NIET INDIRECT  GIFTIG is voor alle NUTTIGE insecten, zoals insecten die bestuiven. En dus ook NIET GIFTIG is voor mens en dier. Neem olie is een niet giftige pesticide voor in de landbouw. Met name de aanwezige stof AZADIRACHTERINE  is volgens onderzoekers effectief in het bestrijden van meer dan 200 insecten, met name de ” knagers” ( planteneters ) als luizen, bladwespen, mijten, kevers, vliegen en muggen. Toch is Neem olie niet helemaal veilig voor de nuttige insecten. Het is daarom erg belangrijk, om bijvoorbeeld de planten in je tuin zo  laat mogelijk op de dag te besproeien met Neem olie. Het is niet giftig, maar het legt een laagje over de insecten heen, wat deze kan verstikken. De planten-eters verliezen bijvoorbeeld op deze manier hun eetlust en zullen niet gaan knagen aan de planten. Zodra de olie is opgedroogd, is het voor de nuttige insecten als bijen, lieveheer-beestjes en wespen niet gevaarlijk.
Ongeraffineerd ( dus puur en koud geperst ) stinkt de Neem olie nogal. Ik associeerde het met een varkensstal….. Het is enorm heftig. Vorig jaar ontving ik ook een flesje pure neem-olie van Jouke, maar dat was echt niet te behappen. Ik hield niet alleen de insecten weg van mij, maar ook mijn omgeving….Gelukkig verdwijnt deze heftige geur zodra je het mengt met andere oliën. Neem is niet alleen insectenwereld, het is ook weldadig voor je huid. De sterke geur wordt veroorzaakt door de zwavelhoudende verbindingen. Deze verbindingen zorgen voor de oh-zo-gewenste afstotende werking op tal van insecten.
De tinctuur moet je vermengen met moringa olie. Uiteraard koud geperste biologische moringa olie. Deze olie werkt trouwens enorm jeuk-stillend bij insecten beten en andere jeukende huidaandoeningen, maar dat terzijde. Als je de tinctuur hebt vermengd in de olie trekken de werkzame stoffen snel in je huid. De “ truc” is, dat deze olie zeer langdurig in en op de huid aanwezig blijven. De werkzame stoffen komen langzaam vrij, waardoor de werking langduriger is.
Misschien heb je, net als ik, al eens een natuurlijke insectenspray geprobeerd. Ik heb er echt heel wat pingels tegenaan geknald uit wanhoop. Maar geen ENKELE hielp. Dit kon ik niet veel later wel een beetje verklaren, omdat deze oliën gigantisch snel vervliegen. Dankzij de Neemolie is deze moringa insecten olie veel langer werkzaam.
Jouke ontwikkelde een olie, die niet stinkt voor mensen en dieren, maar wel zeer effectief is tegen insecten. Zoals je hierboven kunt zien gebruikt hij enkel pure oliën die bekend staan insecten te weren, en tevens een aangename geur hebben.
De insecten olie is 100% puur, natuurlijk en bevat absoluut géén fototoxische bestanddelen, Het is daarom geschikt voor 24 uur /p.dag gebruik. Jouke heeft tevens rekening gehouden met mogelijke allergische reacties bij het ontwikkelen.

VOOR WIE?

De insecten olie van Moringasfinest is in principe geschikt voor iedereen. Dat betekent dus ook voor baby’s, kinderen, en dieren. Toch wil ik liever het zekere voor het onzekere nemen en vragen om uiterst voorzichtig te zijn. Probeer de olie eerst uit op een zeer klein plekje huid, zowel voor volwassenen als baby’s en kinderen., en ( huis ) dieren. Geeft het geen reacties, dan kun je de olie naar hartelust, maar met matigheid gebruiken. Want je hebt er echt ontzettend weinig van nodig om uren goed beschermd te zijn tegen insecten.
De insecten olie is ook geschikt voor als je op reis gaat. In warmere landen kunnen insecten een ware plaag zijn. De olie is zeer geschikt voor op vakantie.

HOE GEBRUIK JE DE MORINGA INSECTEN OLIE?

Je hoeft niet veel te gebruiken. Dit maakt het dus ontzettend zuinig in gebruik. Smeer dus niet te royaal , dit is naast niet nodig ook zonde, omdat het geen meerwaarde geeft wat betreft de werking. Gebruik de olie per smeerbeurt:
– per “ erwtje”. Een erwtje is voldoende om het bovenlichaam in te smeren. 
– pas op rondom de ogen, let daarbij ook op je handen, die onbewust na het smeren in je ogen kunnen wrijven. Was je handen na het smeren om dat te voorkomen.
– je kunt de olie ook plaatselijk smeren, denk bijvoorbeeld aan uitstekende lichaamsdelen of de delen wat boven de lakens bloot ligt
– als hydraterende after sun, of bodylotion

TESTEN

Ik kreeg een “ kant en klaar” flesje van Jouke om te testen. Dit wil zeggen, dat hij het flesje tinctuur al door de 200 ml moringa olie heeft vermengd. Als je de insectenolie ook wilt bestellen, ontvang je een flesje tinctuur en 200 ml moringa olie. Dit moet je thuis zelf nog mengen. Het bijgeleverde flesje tinctuur is precies afgestemd op de 200 ml moringa olie. Je kunt dit het beste doen, door de olie en tinctuur over te gooien in een glazen flesje en zo goed mengen. 
Ik heb de olie getest op mijn balkon in de avond. De muggen zwermden al flink rondom de lantaarnpalen in mijn straatje. Ik heb mijn armen en andere blootliggende delen licht met de olie ingesmeerd. . Het ruikt heerlijk, gelukkig niet naar de vieze Neem-lucht. De citronella vind ik de boventoon voeren qua geur. Erg lekker. De geur vervaagt langzaam naar een licht zoete geur, heel aangenaam. Het blijft als een lichte, aangename zweem om je heen hangen, zonder dat de huid vettig aanvoelt.  Je hebt enorm weinig nodig. Een erwtje olie is meer dan genoeg voor de armen, het gezicht en andere kleinere delen van het lichaam. De olie trekt echt supersnel in, echt heel fijn. Het laat geen olie-achtige laag achter op de huid.
Ik ging er maar eens even lekker voor zitten, en gaf mij ten prooi aan de muggen. Ik riep ze zelfs 😉 “ jaahaah, komt u maar als GE durft! “ Ik zag een aantal muggen op mij af komen, maar…..rechtsomkeert maken! WHAAAH! Ik heb een uurtje in alle rust mijn kopje thee buiten op het balkon kunnen opdrinken. Geen enkele insect om mij heen te bekennen WAUW! 😉  Dit spul WERKT!
Dit betekent dat ik hopelijk komende zomermaanden in alle rust op mijn balkon kan zitten, hoe leuk is dat?
Jouke zelf heeft het overigens ook getest. En hij deed het wat drastischer dan ik, omdat hij 100% verzekerd wilde zijn dat deze formule echt werkt, ook voor dieren. Zijn trouwe viervoeter moest er dus ook aan geloven…..Jouke is naar het bos gegaan, en een plek aan het water opgezocht waar veel muggen zwermden. Hij heeft zowel zichzelf als zijn hond met de olie ingesmeerd. En….( hoe dapper! ) is midden in de zwerm gaan staan. Hij omschreef dit als “ nogal spooky “. ( JOH! 😉 ) maar …geen mug om hem en zijn hond heen zoemend! Hij was daarom meer dan zeker dat het bij mij ook zou gaan werken en daar heeft ie gelijk in gekregen. Ik ben erg blij met deze olie, ik ga er komende zomermaanden absoluut veel gebruik van maken! Mijn tentje op mijn bed zweer ik niet af, maar zeker voor buiten de tent zal de olie vaak worden gebruikt in huize “ mug-o-theek” ( = discotheek voor muggen)
Jouke heeft de olie getest op steekvliegen. Hij heeft daar in zijn omgeving ( kassen + woonomgeving, midden in de bossen van Naaldwijk ) behoorlijke last van. Steekvliegen zijn vreselijke stoorzenders voor de mens, maar ook voor dieren. Vroeger had ik een Fjord-paard. We maakten samen heerlijke lange ritten, maar werden allebei soms vreselijk gestoken door deze vervelende insecten. Echter kwam ik er later pas achter, dat het om DAZEN ging, en niet om steekvliegen. Deze laatste steken namelijk helemaal niet, maar het zijn de DAZEN die steken. Ik moest regelmatig naar de huisarts omdat zo’n steek / beet een rood gebied gaf rond de zwelling zelf. Een zalf moest dit dan weer kalmeren. Anyway……deze moringa insectenolie houdt ook deze dazen ver op afstand. Dit kan bijvoorbeeld voor paardenbezitters / liefhebbers erg prettig zijn, omdat het paard er ook mee kan worden ingesmeerd.
Omdat de tinctuur wordt vermengd met pure, koud geperste moringa olie, verzorg je meteen je huid. Moringa olie is een weldaad voor het hele lichaam, inclusief huid en haar en nagels. Het werkt tevens pijnstillend en verzachten op   schaaf en brand-blaren, gezwollen plekken ( bijvoorbeeld door chronisch gewrichtspijn)  en werkt zeer jeukstillend. De moringa olie van MORINGASFINEST wordt gemaakt van biologische Moringa zaden. Die zaden bevinden zich in de vrucht van de Moringa Oleifera boom. Het wordt koud geperst, en onder het GMP keurmerk onderhouden.
Er is, net als kokosolie, erg veel afval moringa olie op de markt. Deze olie van Moringasfinest is 100% traceerbaar en heeft 100% kwaliteitsgarantie.

EXCLUSIEF

Deze Moringa insecten olie is alleen en exclusief verkrijgbaar via www.moringasfinest.nl.  Het is dus nergens anders vindbaar, Jouke produceert het allemaal zelf. Het is niet goedkoop. Dat is wel een dingetje. Maar het voordeel is dat je er ontzettend weinig van nodig hebt. En dus een hele zomer lang ermee door kan, plus na de zomer, als de insectenperiode weer over is, kun je de olie verder op gebruiken op het gehele lichaam. Het verzorgt de huid, en geeft een aangename geur. Ik heb de olie bijvoorbeeld na mijn douchebeurt licht uitgesmeerd over mijn lichaam. Mijn huid werd er echt blij van. Het voelde urenlang zeer zacht en gehydrateerd aan. Nogmaals wil ik benadrukken, om NIET TEVEEL te gebruiken. Dat is echt zonde, tenzij je het nodig acht omdat je midden in een insectenzwerm staat 😉
De prijs is slikken, dat ben ik het mee eens. Maar voor mij persoonlijk lijkt dit wel echt het enige middel wat WERKT. Ik gebruik het nu enkele dagen en ik heb helemaal geen last meer van de muggen. Het is duur, maar ABSOLUUT de moeite waard, zeker als je net als ik alles al hebt geprobeerd. Onthoud ook dat het ook voor andere doeleinden is te gebruiken. De moringa olie is echt weldadig, zeker in combinatie met de andere etherische oliën.
De olie ( 200 ml) en het flesje tinctuur kost € 37,50.
Wil je bestellen? KLIK HIER

Vind je de prijs toch echt iets te hoog gegrepen?

In overleg met Jouke kun je ook een flesje van 100 ml bestellen! Zet bij de OPMERKINGEN ” muggen” en je ontvangt de tinctuur erbij. KLIK HIER om de 100 ml insectenolie te bestellen. Het kost € 18,95. Helaas komen hier WEL verzendkosten bij…

23 Reacties op “Iedereen gezond insecten-vrij de zomer door met Moringa insecten olie!

 1. Dat klinkt echt heel fijn alleen een groot ding.
  Er mag namelijk geen citroenolie of iets van Citrus inzitten omdat je het dan niet op je mag smeren op zonnige dagen, laat staan bij paarden honden of wat dan ook.

 2. Lieve mensen, even een berichtje van Moringa’s Finest. Het aantal bestellingen is enorm, deze kunnen we zonder problemen vlot verzenden.
  Wat echter wel even lastig en vervelend is, is dat de email server zijn limiet heeft bereikt (foutje in de instelling van het hostingbedrijf) Hierdoor komen de bevestigingen van de bestellingen niet door bij de klant en ik kan vandaag ook geen vragen beantwoorden. 🙁
  Duszzzz, mocht u geen bevestiging van de bestelling zien of geen direct antwoord krijgen op uw vragen….. geen paniek, komt allemaal goed.

  • Beste Jouke, moet je een kortingscode invullen om in aanmerking te komen voor gratis verzending? Bij mij pakt hij het niet automatisch…

   • de gratis verzending is alleen geldig op de 200 ml.

  • Jouke

   Ik trachtte reeds 2x de 200ml olie te bestellen vanuit België (gisteren en vandaag) maar ik krijg steeds verzendkost te betalen. Hoe komt dit?

   Groetjes
   Hilde

   • het beste even via klantenservice contact opnemen 😉

    • Hoi Hilde, gratis verzenden staat ingesteld voor NL. Bij Belgische klanten stort ik de NL verzendkosten terug. Wel graag mij even helpen herinneren want tis errug druk.

 3. Ik begrijp het niet zo goed, ik ben in de veronderstelling dat tinctuur met alcohol gemaakt wordt ?
  Ben ook erg benieuwd naar het antwoord op de vraag die Jacqueline postte 😉

  Begrijp me goed, als dit het wondermiddel is waar ik op hoop dat koop ik het echt wel 🙂 Alleen ben erg voorzichtig met wat ik op mijn huid smeer 😉

  Monique kun je ons nog wat helderheid verschaffen ?

  • Etherische oliën zijn niet persé op basis van alcohol. De walnoot en neemzaadolie zijn koudgeperst, de rest etherisch. De kracht zit hem in de combinatie van 8 werkzame oliën gedragen in de moringa olie.

 4. Krijg je er dan een flesje bij waarbij je de 2 kunt mengen? Of is er ruimte in het flesje om het andere spul er zo bij te gieten?

  • je ontvangt twee flesjes inderdaad, lees mijn artikel er even op na, daar staat alles omschreven.

 5. Ik ben heel benieuwd naar zowel de moringa olie als de muggenmix. Is het de bedoeling om dan de hele muggenmix te mengen met de moringa olie? En kun je dan de olie nog steeds voor alle doeleinden gebruiken (bv voor je haar of als dagcreme )? Of zou je dan 2 aparte flesjes moeten gebruiken?

  • Je kan een deel mengen en de rest apart houden. De gemengde olie is wat vetter door de neemolie en walnootolie terwijl ongemengde moringa olie vrijwel direct de huid intrekt.

  • Teken vinden het ook absoluut niet fijn, volgens Jouke.

 6. Hallo Monique,

  Ik volg jouw artikelen altijd met interesse. Met name vanwege je grondige onderzoek. Dat mis ik echter wel bij dit verhaal. Ik vind hierin een zin die ook in andere teksten voorkomt, namelijk: “Maar wat juist zo geweldig is aan Neem, is dat deze olie NIET GIFTIG is voor alle NUTTIGE insecten. En dus ook NIET GIFTIG is voor mens en dier. ”

  Als ik zoiets lees krijg ik gelijk een groot vraagteken boven mijn hoofd. Dus ik ben op zoek gegaan naar de bewijzen voor deze bewering. En ik vind ze niet. Wat ik wel vind is dat Neem dodelijk is voor hommels. En dat er wereldwijd veel vragen zijn over het gebruik van Neem olie. Ook bij overheden.

  http://ec.europa.eu/environment/integration/research/newsalert/pdf/bumblebee_survival_and_reproduction_impaired_by_pesticide_azadirachtin_even_at_recommended_levels_416na2_en.pdf

  Hoe aantrekkelijk een veilig en biologisch verantwoord insectenwerend middel ook is, ik had van jou een grondiger benadering verwacht. Ik hoop dan ook dat je hier alsnog in gaat duiken op de bekende Monique-manier. En ben benieuwd naar je reactie.

  Vriendelijke groeten,

  Bianca Meijer

 7. Hallo Monique,

  Ik zie dat je de tekst hebt gewijzigd en aangevuld. Helaas is ook deze tekst niet erg sterk. Ik quote even een stukje: “Maar wat juist zo geweldig is aan Neem, is dat deze olie NIET INDIRECT GIFTIG is voor alle NUTTIGE insecten, zoals insecten die bestuiven. En dus ook NIET GIFTIG is voor mens en dier. Neem olie is een niet giftige pesticide voor in de landbouw.”

  Niet indirect is hetzelfde als direct!

  Jouw classificatie van NUTTIGE insecten is onduidelijk. Je bedoelt bestuivende, niet bladgroen etende insecten. Neem olie is echter WEL dodelijk voor hommels, en een hommel is een bijensoort. Hommels vallen onder de bestuivende niet bladgroen etende insecten. Dus jouw bewering dat neem olie niet giftig is voor alle nuttige insecten is niet juist.

  Een insecticide is per definitie giftig. Ook een bio insecticide. (Arsenicum is ook een natuurlijke stof… ) De definitie van een insecticide is: Een insecticide is een chemisch bestrijdingsmiddel, een insectendodend middel.

  Je conclusie dat Neem olie omdat het niet schadelijk zou zijn voor nuttige insecten (afgezien van de hommel…) DUS ook niet schadelijk is voor ons als mensen of onze dieren is een drogreden. Wij eten wel bladgroen en behoren niet tot de orde van insecten. Onze huisdieren ook niet.

  Fijn dat je mijn eerste reactie hebt gelezen en er wat mee hebt gedaan. Jammer dat het nog steeds een onvolledig en onjuist stuk is.

  Vriendelijke groeten,

  Bianca Meijer

  • Neem olie werkt als een repellent, niet als een insecticide. Verwar het gebruik als huidverzorging niet met het bespuiten van gewassen, er zal namelijk geen hommel op jouw huid komen en daarna met uitsterven bedreigd worden. Bij gebruik op gewassen (wat hier sowieso niet aan de orde is) worden insecten afgeschrikt door de geur, insecten die zich op het gewas bevinden gaan niet dood maar worden wel voor 10 dagen onvruchtbaar waardoor de generatieve cyclus verbroken wordt.
   Mocht je toch niet overtuigd zijn dan kan je altijd nog naar de DEET grijpen.
   https://www.nu.nl/wetenschap/2055187/deet-mogelijk-schadelijk-voor-zenuwstelsel-.html

 8. Hallo Jouke,

  Neemolie is een pesticide van natuurlijke oorsprong. Het kan als insecticide worden ingezet (om te doden). Het kan ook worden ingezet als afweermiddel of repellant. Hoe het ook wordt ingezet, het is en blijft een insecticide.

  Omdat Monique haar mening met een ruim bereik deelt en veel lezers voetstoots aannemen wat er geschreven wordt vind ik het heel belangrijk om de feiten dan wel juist te presenteren. Dat is in bovenstaand stuk helaas niet het geval.

  Mijn commentaar is dan ook gericht op het waarheidsgehalte van de tekst en niet met het al dan niet werkzaam zijn van jouw product.

  Vriendelijke groeten,

  Bianca Meijer

 9. Ik woon in spanje. Zou het ook naar spanje gestuurd kunnen worden? En wat zijn de kosten dan? Voor 200 ml.
  Maria.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *