Joke’s rozijnen broodje ( in loving memory of Joke van der Vloed-van Dijk )

24 April 2021 is de meest walgelijkste dag in mijn leven tot nu toe. Mijn lieve, dappere, sterke, warme, geweldige moeder overleed op deze dag, in de leeftijd van 73 jaar. Ze verloor de ongelijke  en oneerlijke strijd tegen kanker. Mijn moeder was mijn rots. En ik voel mij ontheemd en geamputeerd zonder haar. Het rouwen zal een lange tijd in beslag gaan nemen, maar gelukkig heb ik mooie en warme herinneringen aan haar. Mijn moeder was qua karakter zo’n beetje het tegenovergestelde van mij. Ze hield zich nooit zo bezig met voeding en gezondheid. Niet dat ze alles at en dronk wat los en vast zat, maar ze vond ” mijn eten” altijd wat raar. Ondanks dat ze er zelf niet erg veel interesse in had, stond ze nooit negatief tegenover ” mijn manier van eten” en proefde ze alles waar ik mee aan kwam zetten. Ze trok negens haar neus voor op, en vond soms zelfs iets ontzettend lekker. Er was iets wat ik altijd voor haar mocht maken, wat ik dan ook regelmatig deed: een rozijnen brood met vele extra’s . Ze vond dat echt heel erg lekker met een beetje roomboter. Ze smulde daar oprecht van. Nu dat ze er niet meer is, is dit recept wat ik speciaal oor haar had bedacht, enorm dierbaar en bijzonder geworden, Ik heb dit recept nooit gepubliceerd. Maar vond het nu een heel mooi eerbetoon aan haar, om dit recept op te dragen. Ik hoop, dat ik meerdere mensen met dit lekkere en bijzondere recept kan inspireren om het ook voor hun moeders te gaan maken. Verras haar, wacht daar nooit mee. Bak het voor haar met al je liefde, warmte en respect , want iedere moeder VERDIENT dit. Ik kan mijn moeder helaas nooit meer verblijden met deze traktatie, maar wel in al haar eer voortzetten . Laat je liefde voor je moeder tot uiting komen in dit recept, ze zal er zeker blij van worden. Mijn moeder werd er heel blij van, en deze herinneringen zijn voor mij nu goud waard. Maak ook gouden herinneringen met je moeder, nu het nog kan.

Het recept is zeer simpel en makkelijk, het is NIET vrij van gluten en NIET GESCHIKT voor veganisten, maar verder een gezond broodje! Zoals mijn moeder het graag at.

Wat heb je nodig?

VOOR DE TOPPING”

 • twee theelepels vanille bourbon
 • vier theelepels ceylon kaneelpoeder
 • een koffiekopje cacao nibs
 • drie volle eetlepels erythritol
 • een eetlepel water

Zo maak je het:

 1. meng de gist, kokosrasp, stevia + erythritol, eieren, kokosolie en rozijnen dor het meel en voeg kleine beetjes warm water toe tot er een vrij smeuïge massa ontstaat, die licht vloeibaar mag zijn. Dek de kom af met een stukje plastic folie en wikkel de kom in een doek. Laat dit op een warme plek tenminste twee uur rijzen.
 2. verwarm de oven voor op 185*C, bekleed een bakplaat met bakpapier.
 3. meng alles voor de topping in een kommetje
 4. stort het beslag op de bakplaat en smeer uit tot een gelijke plak. Bestrooi de plak royaal met de topping, verdeel gelijkmatig.
 5. bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 55 minuten, blijf tussentijds controleren,
 6. maak extra lekker met een beetje stevia ICING poedersuiker over het brood te strooien voor uitserveren
 7. lekker met een beetje biologisch / dynamische roomboter!

❤️❤️ DIT RECEPT IS OPDRAGEN TER NAGEDACHTENIS AAN JOKE VAN DER VLOED-VAN DIJK ❤️

( 2013) 

10 Reacties op “Joke’s rozijnen broodje ( in loving memory of Joke van der Vloed-van Dijk )

 1. Ach Monique, meiske gecondoleerd! En wat een mooi en helend eerbetoon aan je zo gemiste moeder. Alle kracht gewenst die je nodig hebt!

  Ik neem je recept over . Helaas kan ik het ook niet meer voor mijn moeder maken maar ga het bakken voor mijn dochter, pracht schoonzoon en mooiste 2 kleinkindjes van de wereld.

  Doordat je dit doorgeeft blijft ze toch een beetje bij jou en je zal zien, in tijd, komen er steeds meer dit soort momenten van “blijven”. Echt ! Maar voor nu: Zet m op aan alle kanten volgens mij ben jij een heel sterk “wijffie” en ga je het heel goed doen de aankomende tijd, …wat niet wegneemt dat …STERKTE

 2. Ik heb mijn moeder 6 januari NLoeten laten gaan.
  Ik wens jou en degenen die je dierbaar zijn heel veel sterkte en kracht met dit grote verlies. ✨

 3. Een mooie herinnering aan je moeder die je kunt blijven koesteren. Mooie foto ook. En lekker zal het ook zijn. Mijn broer is 24 februari ook overleden aan een agressieve prostaatkanker. Sinds maart 2020 ging hij almaar meer achteruit en daarom kan ik best aanvoelen wat een leegte je ondervindt. Sterkte en moed.

 4. Sterkte Monique. Ik ga dit hemelse rozijnenbroodje zeker maken en dat draag ik dan op aan jouw mama. Misschien laat Petrus mij dan héél eventjes binnen om het haar gauw te brengen, want ik hoor daar zeker niet thuis. Nogmaals sterkte lieverd.

 5. Lieve Monique,
  Allereerst gecondoleerd met het overlijden van jouw dierbare moeder. Wat een lieve foto, je lijkt ook echt op haar. Het is heel mooi om recepten over te laten gaan van moeder op dochter. Het is vooral de zoete herinnering aan dat wat zij voor jou en jij voor haar hebt gemaakt ❤️
  Ik schrijf alles wat mijn dochters lekker vinden op in een speciaal boekje, net als mijn moeder ⭐️ dat deed voor mij. Ik wens je veel kracht om dit verlies te dragen. 🕯

 6. Heel veel sterkte met dit enorme verlies. Nu is het verdriet, later de herinnering, die je gaat koesteren. We denken aan je. Liefs

 7. Lieve Monique,

  Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Heel veel kracht en sterkte gewenst bij het rouwproces. En heel bijzonder dat je dit lekkere recept aan haar opdraagt. Dat je vele bijzondere herinneringen die je met haar hebt mogen beleven mag koesteren.

  Liefs van Nia Prins.

 8. Monique,

  Even zeggen dat ik met je mee leef!
  hoor, onze moeder is bijna 96 jaar en je moeder verliezen lijk mij ook echt heel erg!
  Wij kunnen nu nog voor haar koken, de tuin doen, de boodschappen.
  Heel veel sterkte hoor!

  Rosa.

 9. Heel veel sterkte in deze verdrietige tijd!
  Lieve groet
  Dini

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *