Kerst tulband
Pak lekker EN gezond uit met de feestdagen! Deze tulband is bovendien zeer snel te maken! Geschikt voor mensen met allerlei allergieën/intoleranties zoals lactoseintolerantie, Coeliakie, en E nummers. Tevens geschikt voor veganisten.
Dit heb je nodig:
Voor de tulband:
- 200 gram zonnebloempitten
- 150 gram havermout ( droog)
- 200 gram boekweitmeel
- 100 gram gemengde noten
- 15 gram bakpoeder
- 50 gram biologische magere cacaopoeder
- twee flinke eetlepels stevia sweet Xtra
- 225 ml water
- twee middelgrote groene bananen
- 100gram gedroogde cranberries ( geweekt en uitgelekt)
- 100 gram Sultana rozijnen ( geweekt en uitgelekt)
- 50 gram gojibessen ( geweekt en uitgelekt)
- 75 gram moerbeien ( geweekt en uitgelekt)
Voor de topping:
- 40 gram havermout
- twee middelgrote groene bananen
- een eetlepel stevia sweet Xtra
- een halve theelepel vanille bourbon
- gemengd zacht fruit ( liefst diepvries, maar vers kan uiteraard ook)
- Stevia Greensweet-Icing poedersuiker
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een grote tulbandvorm GOED in met echte kokosolie, zorg dat alle plekjes goed zijn ingevet, dit voorkomt plakken na het bakken. Maal alle ingrediënten, behalve de geweekte zuidvruchten, in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Als alles wat te droog en te loskorrelig blijft, voeg dan extra beetjes water toe. Spatel de zuidvruchten erdoor. Stort in de vorm en verdeel. Bak de tulband in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen. Tik de tulband voorzichtig uit de vorm.
Maal de bananen, vanille, stevia en de havermout in de keukenmachine tot een vaste, smeuïge massa. Bekleed de tulband met deze topping. Garneer het fruit erop, en bestrooi met poedersuiker.